ΟΑΕΔ: Με ένα “κλικ” θα γίνεται η ανανέωση της κάρτας ανεργίας

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 14

karta_anergiasΜε ένα «κλικ» στον ηλεκτρονικό υπολογιστή θα γίνεται η ανανέωση της κάρτας ανεργίας, ρύθμιση που θα περιορίσει δραστικά τις ουρές στον ΟΑΕΔ.

Το μέτρο αφορά πάνω από 800.000 ανέργους, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα και σήμερα είναι υποχρεωμένοι να «επισκέπτονται» τον Οργανισμό για την ανανέωση της κάρτας.

Με τροπολογία του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση θα ανοίξει ο δρόμος, ώστε οι άνεργοι να ανανεώνουν την κάρτα από τον προσωπικό τους υπολογιστή, χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνουν στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Στην αιτιολογική έκθεση προβλέπεται πως με την αξιοποίηση του Διαδικτύου «δεν θα απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία των εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ για την ανανέωση της κάρτας ανεργίας, αλλά θα αρκεί η ψηφιακή και εξ’ αποστάσεως επιβεβαίωσή τους ότι εξακολουθούν να αναζητούν εργασία».

Στα θετικά της πρωτοβουλίας είναι πως περίπου 1.000 υπάλληλοι του ΟΑΕΔ -που μέχρι τώρα απασχολούνταν με την ανανέωση της κάρτας ανεργίας- θα μπορούν να ασχοληθούν με δράσεις εξατομικευμένης προσέγγισης των ανέργων.

Ουσιαστικά θα κάνουν ατομικό σχέδιο δράσης για κάθε άνεργο και θα παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίας με στόχο την ταχύτερη επανένταξη στην αγορά εργασίας.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «η αποδέσμευση μεγάλου αριθμού στελεχών του ΟΑΕΔ από καθημερινές διοικητικές διαδικασίες και η επικέντρωσή τους στην κατάρτιση συγκροτημένων ατομικών σχεδίων δράσης για την ένταξη των ανέργων στην απασχόληση θα τονώσει την αποτελεσματική λειτουργία και τη στρατηγική παρέμβαση του ΟΑΕΔ στην αγορά εργασίας».

Υπολογίζεται πως με το νέο σύστημα θα καταγράφονται 4.250.000 λιγότερες «επισκέψεις» στον ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα να δοθεί λύση στις ουρές που μέχρι τώρα παρατηρούνται. Ρόλο- κλειδί στην εφαρμογή του μέτρου διαδραματίζει το σύστημα «Εργάνη», το οποίο ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για κάθε νέα θέση εργασίας που δημιουργείται.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
3ος Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας με έπαθλο 15.000€ – Δηλώστε συμμετοχή
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας σε εταιρεία στο τμήμα marketing και επικοινωνίας
Μενού