Από το Σεπτέμβριο νέος κύκλος αιτήσεων για Κοινωφελή Εργασία

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 6

jobs660_1

Το Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμος ο νέος κύκλος κοινωφελούς εργασίας για το 2014. Στη φάση της συγκέντρωσης αιτημάτων βρίσκεται ο ΟΑΕΔ μέχρι στιγμής, προκειμένου να συντάξει και να δημοσιεύσει το τις νέες προκηρύξεις της κοινωφελούς εργασίας. Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του ΟΑΕΔ, κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου, φέτος οι θέσεις θα είναι 50.000 και οι πρώτες προκηρύξεις θα έχουν δημοσιευτεί μέχρι τα μέσα φθινοπώρου. Για το 2016 έχουν εγκριθεί άλλες50.000 θέσεις στο ιδιο πρόγραμμα.Το νέο πρόγραμμα αναμένεται να γίνει στα πρότυπα του περσινού με ελάχιστες αλλάγες στα κριτήρια. Η πρόσληψη γίνεται κατά κύριο λόγο θα είναι για διάστημα πέντε μηνών και οι αμοιβές όσων απασχοληθούν είναι 19,6 ευρώ την ημέρα και όχι περισσότερο από 490 ευρώ τον μήνα για ανέργους άνω των 27 ετών και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερο από 427 ευρώ τον μήνα για ανέργους κάτω των 25 ετών.Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1.    εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

2.    εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

3.    εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

4.    εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

5.    άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν:

α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών,

β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που επιλέγουν ειδικότητα για την οποία απαιτείται τίτλος σπουδών χαμηλότερης εκπαιδευτικής βαθμίδας 

γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.

 

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Απεργία νοσοκομειακών γιατρών σήμερα Τετάρτη 09.07.2014
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για γραμματέα σε Ναυτιλιακή Εταιρεία
Μενού