Τέλος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 207

αρχείο λήψης (11)Φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις σε όσους δεν έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμα συνταξιοδότησης εξετάζει να βάλει το υπουργείο Εργασίας.

Στο πλαίσιο της νέας αναμόρφωσης του Ασφαλιστικού, το υπουργείο εξετάζει την ενδεχόμενη αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 1 ή 2 χρόνια με μεταβατικό διάστημα κατά έξι μήνες κάθε έτος για όσους έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης, αλλά δεν έχουν ακόμη θεμελιώσει δικαίωμα, δηλαδή δεν έχουν πιάσει και το όριο ηλικίας για να συνταξιοδοτηθούν.

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάζουν σήμερα “Τα Νέα”, οι ασφαλισμένοι δεν χάνουν το δικαίωμα να αποχωρήσουν νωρίτερα, απλώς η αποχώρησή τους αυτή μετατίθεται από ένα εξάμηνο έως και 2 έτη. Παράλληλα εξετάζεται ως εναλλακτικό σχέδιο η αύξηση του χρόνου ασφάλισης για σύνταξη από τις 4.500 ημέρες στις 6.000 ημέρες καθώς προβλέπεται εμμέσως στο επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα σε ηλικία κάτω από τα 53 έτη συνταξιοδοτούνται:

1. Μητέρες με ανήλικα ασφαλισμένες σε ΔΕΚΟ-τράπεζες (βγαίνουν με 25ετία σε ηλικία 52 ετών)

2. Οικοδόμοι (με 4.500 ημέρες οι άνδρες συνταξιοδοτούνται στα 60 και οι γυναίκες στα 55), χορευτές (στα 50), ηθοποιοί μελοδραματικού θεάτρου και μουσικών πνευστών οργάνων (στα 52), ηθοποιοί θεάτρου πρόζας, μουσικοί, τεχνικοί θεάτρου και κινηματογράφου (στα 57 οι γυναίκες με 4.500 ημέρες ασφάλισης), ναυτικοί και ένστολοι και ασφαλισμένοι πριν από το ’83 (συνταξιοδοτούνται χωρίς όριο ηλικίας).

Πηγή: newsbomb.gr via “Τα Νέα”

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας στην ΚΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας από τη Δημοτική Μονομετοχική Α.Ε.
Μενού