Στις 5.812.000 έφτασαν οι υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 26

oik-300x187Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι η φετινή διαδικασία υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος ολοκληρώθηκε προχθές.

Κατά την τελευταία ημέρα υποβλήθηκαν 276.000 φορολογικές δηλώσεις με το σύνολό τους να διαμορφώνεται στις 5.812.000. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι σε μια εβδομάδα υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά 90.000 τροποποιητικές δηλώσεις, ενώ αντίστοιχα το 2013 το ίδιο πλήθος δηλώσεων υποβλήθηκε χειρόγραφα και εκκαθαρίστηκε από τις Δ.Ο.Υ. μετά τον Οκτώβριο του 2013.

Με την παράταση των 14 ημερών που δόθηκε εκτιμάται ότι το 99% περίπου των φορολογούμενων υπέβαλαν εμπρόθεσμα την φορολογική τους δήλωση.

Το Υπουργείο Οικονομικών ευχαριστεί τους φορολογούμενους για την ανταπόκρισή τους, καθώς και τους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών που εργάστηκαν για την ομαλή πορεία της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Επίσης και τους λογιστές για την προσπάθεια και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν.

Σε ό,τι αφορά τη ροή των δηλώσεων επισημαίνουμε ότι:

– Την πρώτη ημέρα υποδοχής δηλώσεων, δηλαδή στις 20 Μαρτίου 2014, υπέβαλαν δήλωση 78 φορολογούμενοι και την τελευταία ημέρα 276.000.
– Ένας στους πέντε φορολογούμενους υπέβαλε δήλωση την τελευταία εβδομάδα.
– Έξι στους δέκα φορολογούμενους υπέβαλαν δήλωση τον τελευταίο μήνα.

Πηγή: diorismos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Προσλήψεις από την Κοινωφελή επιχείρηση ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου
Προηγούμενο άρθρο
13 θέσεις εργασίας στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου Μεσογαίας Αττικής
Μενού