Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Ποιοι το δικαιούνται

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 161
αρχείο λήψης (2)Πρεμιέρα θα κάνει από την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου, η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας.
Στόχος σε πρώτη φάση είναι η εφαρμογή του σε έναν δήμο ανά κάθε περιφέρεια, δηλαδή σε 13 δήμους ανά την επικράτεια.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, υπογράμμισε ότι πρόκειται για οικονομική βοήθεια σε ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση ακραίας φτώχειας.

«Μέχρι τέλος του μήνα θα παρουσιάσουμε για πρώτη φορά, την υπουργική απόφαση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Επιτέλους, εκσυγχρονίζουμε και στην Ελλάδα, το δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ό, τι γίνεται, δηλαδή, στις πιο προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Γι’ αυτό πιστεύω ότι η αλλαγή αυτή, είναι η μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση της χώρας μας, σημείωσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Τα κριτήρια για τους δικαιούχους δεν θα είναι μόνο εισοδηματικά αλλά θα λαμβάνεται υπόψη και η ακίνητη περιουσία του εκάστοτε αιτούντος.

Πιο συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο κριτήριο θα είναι 90.000 ευρώ για ακίνητη περιουσία, ενώ θα αυξάνεται κατά 15.000 ευρώ ανά άτομο.

Κατά τα λοιπά η οικονομική ενίσχυση θα ανέρχεται σε 200 ευρώ το μήνα για ένα άτομο, με εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 2.400 ευρώ κάθε χρόνο.

Από 400 ευρώ θα δικαιούται μία τετραμελής οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά, της οποίας το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τα 4.800 ευρώ.

Το ίδιο ποσό θα δικαιούνται οικογένειες ανέργων που έχουν δύο ενήλικα παιδιά και ετήσιο εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 6.000 ευρώ.

Πηγή: newsbomb.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αναστολή κλεισίματος και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων
Προηγούμενο άρθρο
Μέχρι αύριο οι αιτήσεις για 122 θέσεις στην Εθνική Τράπεζα
Μενού