Το χαράτσι έρχεται με e-mail – Μόνο 5 δόσεις για την πληρωμή του φόρου

Κοινοποιήστε το άρθρο

images (11)Μέσα στην εβδομάδα που “τρέχει” τα ειδοποιητήρια με τον φόρο στα mail των ιδιοκτητών- 2,65 δισ. ευρώ περιμένει να εισπράξει από τον νέο φόρο στα ακίνητα το υπουργείοΕκατομμύρια ιδιοκτήτες κάθε είδους ακινήτων θα αρχίσουν να λαμβάνουν μέσα στην εβδομάδα το e-mail του υπουργείου Οικονομικών με το ποσό του φόρου που πρέπει να πληρώσουν με βάση την ακίνητη περιουσία τους.

Αν και αυτή η διαδικασία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του μήνα και οι φορολογούμενοι να έχουν εξοφλήσει την πρώτη από τις έξι δόσεις ως τις 31 Ιουλίου οι καθυστερήσεις λόγω αλλαγών στον υπολογισμό του φόρου (ειδικά για τις μεγάλες περιουσίες) έφεραν και καθυστέρηση στην πληρωμή. Έτσι η πρώτη δόση θα πρέπει να έχει εξοφληθεί ως την 31η Αυγούστου.

 

Σε πέντε και όχι έξι δόσης η πληρωμή του φόρου

Η καθυστέρηση όμως δεν σημαίνει ότι και οι δόσεις παραμένουν έξι. Αντιθέτως οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει αντί σε έξι να πληρώσουν τον φόρο σε πέντε δόσεις. Η κάθε δόση δηλαδή θα είναι μεγαλύτερη καθώς το σύνολο του φόρου θα πρέπει να διαιρεθεί δια του 5 και όχι δια του έξι.

Όπως και να “χει πάντως απ’ τις αλλαγές που έγιναν στον φόρο των ακινήτων ωφελημένοι βγαίνουν όσοι έχουν ακίνητη περιουσία άνω των 300.000 ευρώ καθώς έγιναν μεγάλες εκπτώσεις στους συντελεστές φορολόγησης, ενώ κατά πολύ μεγαλύτερη θα είναι σε σχέση με το πρώτο χαράτσι η επιβάρυνση για όσους έχουν στην κατοχή τους αγροτεμάχια, αλλά και “τακτοποιημένους” χώρους καθώς θα φορολογηθούν για πρώτη φορά.

Μόνο κτηνοτροφικά και αγροτικά κτίσματα, αλλά και κτίσματα που δεν έχουν κανενός είδους σκεπή γλιτώνουν από τον νέο φόρο στα ακίνητα.

 

Πηγή: newsit.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *