Γενική Γραμματεία Καταναλωτή : Δείτε ποιά μοντέλα αυτοκινήτων Honda ανακλώνται για πρόβλημα στον αερόσακο

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 38

hondaΗ Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων HONDA στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, επεκτείνει το πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων μάρκας Honda που είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2013 ( σχετικό Δελτίο Τύπου της ΓΓΚ με ημερομηνία  26-04-2013).

Η επέκταση της ανάκλησης αφορά επιπλέον 1.752 οχήματα επί συνόλου 3.769 αυτοκινήτων, σύμφωνα με τα ακόλουθα μοντέλα και περιόδους παραγωγής:

Honda Stream, Μοντέλα ετών: 2001, 2002, 2003, Κωδικός μοντέλου: RN1

Honda Jazz, Μοντέλα ετών: 2002, 2003, Κωδικοί μοντέλου: GD1

Honda CR-V, Μοντέλα ετών: 2002, 2003, Κωδικός μοντέλου: RD8

Honda Civic, Μοντέλα ετών: 2002, 2003, Κωδικοί μοντέλου: ES4, ES5

Honda Accord, Μοντέλα ετών: 2003, Κωδικοί μοντέλου: CL7, CL9

 

Σε ορισμένα από τα επηρεαζόμενα οχήματα, ενδέχεται ο μηχανισμός ενεργοποίησης του αερόσακου συνοδηγού, στην περίπτωση μόνο που αυτός ενεργοποιηθεί κατά την διάρκεια ατυχήματος, να παράξει μεγαλύτερη πίεση φουσκώματος από την κανονική, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει την ρήξη του και ενδεχομένως τον τραυματισμό του επιβάτη που πιθανόν κάθεται στην θέση του συνοδηγού. Η λειτουργία των υπόλοιπων αεροσάκων παραμένει ανεπηρέαστη.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι επιπλέον ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της HONDA για να γίνει προληπτικός έλεγχος και τυχόν αντικατάσταση επηρεαζόμενων ανταλλακτικών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ στο  τηλέφωνο 210 3483605 με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της, ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: info@saracakis.gr.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μενού