Σύγκρουση κυβέρνησης – ενστόλων για τις μειώσεις στα εφάπαξ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 160

enstoloiΠερικοπές στις επικουρικές συντάξεις των αστυνομικών και των συνταξιούχων ιδρυμάτων του εμπορικού ναυτικού από τον Ιανουάριο του 2015, μειώσεις στα εφάπαξ των πολιτικών υπαλλήλων, καθώς και των μετοχικών ταμείων στρατού, αεροπορίας και ναυτικού, προβλέπει, μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα της δόσης. Παράλληλα, διευρύνεται η λίστα των υπόχρεων υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες. Επιπλεόν, στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνεται η σύσταση 5μελούς επιτροπής στη Βουλή που θα ελέγχει τις δηλώσεις πόθεν έσχες για να εντοπίζει το μαύρο πολιτικό χρήμα.

Η δημιουργία του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και η ένταξη σε αυτό του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού, θα επιφέρει τις αντίστοιχες μειώσεις στις επικουρείς συντάξεις . Μειώσεις θα φέρει και ο συντελεστής βιωσιμότητας και στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων ΜΤΠΥ) όπως και στα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού.

Πάντως, για τους ενστόλους, στο πολυνομοσχέδιο προστέθηκε η πρόβλεψη ότι τα ταμεία που χορηγούν εφάπαξ θα μπορούν να μετατραπούν σε Επαγγελματικά Ταμεία.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Κοντά στις 22.500 πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών έχει εξασφαλίσει το υπουργείο Παιδείας
Προηγούμενο άρθρο
Αναμένεται προκήρυξη για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής
Μενού