Νέος γύρος επιδοτήσεων μέσω του ΕΣΠΑ για επενδύσεις αγροτών έως και 60%

Κοινοποιήστε το άρθρο

ΑγρότεςΦυσικά πρόσωπα μπορούν να εκμεταλλευτούν το Leader προκειμένου να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα με βάση τα τοπικά χαρακτηριστικά της περιοχής τους. Τις δράσεις μπορούν να αξιοποιήσουν και όσοι θέλουν να επιστρέψουν στα χωριά τους, αλλά κι εκείνοι που προτίθενται να ανακαινίσουν τις εταιρείες τους με αγορά π.χ. εξοπλισμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αναπτυξιακές εταιρείες έχουν ετοιμάσει τα σχέδια προκήρυξης και είτε αναμένουν την έγκριση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είτε κάποιες βρίσκονται στο στάδιο της τελικής προετοιμασίας πριν από τη δημοσίευσή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», πρόκειται να ανοίξουν νέοι κύκλοι προκήρυξης χρηματοδοτικών δράσεων από τα τοπικά προγράμματα Leader και για την ακρίβεια για περιοχές των Τρικάλων, των Σερρών, της Φλώρινας και του Κιλκίς. Πάνω από 200 χωριά ωφελούνται από τις επιδοτήσεις, οι οποίες φτάνουν μέχρι και το 60% των δαπανών.

Νέος γύρος επιδοτήσεων μέσω του ΕΣΠΑ για επενδύσεις αγροτών και κατοίκων της επαρχίας ανοίγει μέσα στο καλοκαίρι, ενώ «τρέχουν» προγράμματα ενισχύσεων για αλιείς νησιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», πρόκειται να ανοίξουν νέοι κύκλοι προκήρυξης χρηματοδοτικών δράσεων από τα τοπικά προγράμματα Leader και για την ακρίβεια για περιοχές των Τρικάλων, των Σερρών, της Φλώρινας και του Κιλκίς. Πάνω από 200 χωριά ωφελούνται από τις επιδοτήσεις, οι οποίες φτάνουν μέχρι και το 60% των δαπανών.

Παράλληλα επαγγελματίες αλιείς της Λήμνου, Λέσβου και του Αγ. Ευστρατίου μπορούν να πετύχουν επιδοτήσεις έως και 65% για να ασκήσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες μακριά από την αλιεία.

Σε ό,τι αφορά τους τέσσερις νομούς, αγρότες καθώς και άλλα φυσικά πρόσωπα μπορούν να εκμεταλλευτούν το Leader προκειμένου να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα με βάση τα τοπικά χαρακτηριστικά της περιοχής τους. Τις δράσεις μπορούν να αξιοποιήσουν και όσοι θέλουν να επιστρέψουν στα χωριά τους, αλλά κι εκείνοι που προτίθενται να ανακαινίσουν τις εταιρείες τους με αγορά π.χ. εξοπλισμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αναπτυξιακές εταιρείες έχουν ετοιμάσει τα σχέδια προκήρυξης και είτε αναμένουν την έγκριση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είτε κάποιες βρίσκονται στο στάδιο της τελικής προετοιμασίας πριν από τη δημοσίευσή τους.

Αναλυτικά οι δράσεις που επιδοτούνται είναι:

1. Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων

Προβλέπεται η ίδρυση και ο εκσυγχρονισμός μονάδων μεταποίησης και τυποποίησης προϊόντων. Περιλαμβάνονται μονάδες τεμαχισμού ? τυποποίησης κρέατος και κρεατοσκευασμάτων, τυροκομεία, μικρές μονάδες παραγωγής γιαούρτης, τυποποίησης και συσκευασίας αβγών και μελιού. Επίσης μπορούν να επιδοτηθούν δαπάνες για ίδρυση και εκσυγχρονισμό μονάδων αναπήνισης κουκουλιών και μεταποίησης σαλιγκαριών, αποθηκευτικών χώρων δημητριακών, ελαιοτριβεία, οινοποιεία, επιχειρήσεων συσκευασίας, τυποποίησης, διαλογής, συντήρησης, ψύξης, αποθήκευσης νωπών οπωροκηπευτικών, πατάτας, σύκων, οσπρίων και ξηρών καρπών. Χρηματοδοτήσεις μπορούν να πετύχουν μεταποιητικές μονάδες φρούτων, χυμοποίησης οπωρών, μαρμελάδων και γλυκών κουταλιού, παραγωγής τουρσιών και ψητών λαχανικών.

2. Αύξηση της αξίας των δασοκομικών προϊόντων.

Μπορούν να επιδοτηθούν δαπάνες για την ίδρυση και των εκσυγχρονισμό μονάδων μεταποίησης και εμπορίας δασοκομικών προϊόντων, όπως στρογγυλή ξυλεία όλων των διαστάσεων κωνοφόρων και πλατύφυλλων, καυσόξυλα, φελλός, ερικόριζα.

3. Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί χώρων εστίασης και αναψυχής.

Η δράση αφορά την ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό των χώρων εστίασης και αναψυχής όπως παραδοσιακές ταβέρνες και καφενεία. Οι παρεμβάσεις, δύνανται να υλοποιούνται σύμφωνα με ποιοτικά χαρακτηριστικά που αφορούν τη διατήρηση της τοπικής αρχιτεκτονικής και του τοπικού φυσικού περιβάλλοντος, με χρήση τοπικών υλικών (πέτρα, ξύλο) χρήση παραδοσιακών αρχιτεκτονικών μορφών (στέγη) και χωρίς υπερβολές στη μορφή.

4. Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών.

Ενδεικτικά μπορεί να ενισχυθεί η ίδρυση ή ο εκσυγχρονισμός χώρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (παιδότοποι) για την εξυπηρέτηση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, δημιουργώντας χώρους για την παραμονή και φύλαξη παιδιών τα οποία θα αξιοποιούν το χρόνο τους με δημιουργική απασχόληση και μάθηση, καθώς και επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου (παντοπωλεία, ειδών τουρισμού και λαϊκής τέχνης) παροχής υπηρεσιών όπως κομμωτήρια κουρεία κ.ά.

5. Ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί επισκέψιμων αγροκτημάτων.

Η δράση αφορά την ενίσχυση επενδύσεων για τη δημιουργία επισκέψιμων αγροκτημάτων που μπορούν να περιλαμβάνουν υποδομές διανυκτέρευσης, εστίασης, αναψυχής, χώρους άσκησης εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων, χώρους γευσιγνωσίας ? οινογνωσίας, μεταποίησης – τυποποίησης γεωργικών προϊόντων, εγκαταστάσεις που σχετίζονται με την καθετοποίηση της παραγωγής του αγροκτήματος.

6. Ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση.

Η δράση αφορά ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμούς επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση. Ενδεικτικά αναφέρονται επιχειρήσεις παραγωγής ψωμιού και άλλων αρτοσκευασμάτων, νωπών και διατηρουμένων ειδών ζαχαροπλαστικής, μακαρονιών και άλλων αλευρωδών ειδών όπως χυλοπίτες τραχανάδες, κλ.π.

7. Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί βιοτεχνικών μονάδων.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης ενισχύεται η ίδρυση νέων ή η βελτίωση ήδη υφιστάμενων πολύ μικρών επιχειρήσεων. Ενδεικτικά έργα είναι η δημιουργία ή ο εκσυγχρονισμός μονάδων παραγωγής προϊόντων, όπως χειροτεχνήματα μεταλλουργίας ή ξυλοτεχνίας, προϊόντα κεραμικής- υφαντουργίας, ξύλινες κατασκευές (καρέκλες, έπιπλα, έπιπλα κουζίνας).

8. Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου (εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών, χώροι γευσιγνωσίας).

9. Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης.

Η δράση αυτή αφορά στη δημιουργία, την επέκταση ή τον εκσυγχρονισμό υποδομών διανυκτέρευσης υψηλής ποιότητας στην περιοχή παρέμβασης, μικρής δυναμικότητας (μέχρι 40 κλίνες).

Τα χωριά που επιδοτούνται

Τρίκαλα
Δήμος Καλαμπάκας: Βασιλική, Θεόπετρα, Περιστέρα, Αηδόνα, Γλυκομηλιά, Καλογριανή, Παλαιοχώρι, Χρυσομηλιά, Αγία Παρασκευή, Ανθούσα, Καλλιρρόη, Κατάφυτο, Κρανέα, Πολυθέα, Στεφάνι, Χαλίκι.

Δήμος Τρικάλων: Λόγγος, Μεγαλοχώρι, Πατουλιά, Χρυσαυγή, Γενέσι, Γοργογύρι, Ξυλοπάροικο, Πρίνος, Πρόδρομος, Αγία Κυριακή, Γλίνος, Μεγάλα Καβύλια, Βαλτινό, Δενδροχώρι, Κάτω Ελάτη, Φωτάδα, Διαλεκτό, Διπόταμος, Κεφαλόβρυσο, Μεγάλο Κεφαλόβρυσο, Μεγάρχη.

Δήμος Πύλης: Βροντερό, Ελάτη, Καλόγηροι, Νεραϊδοχώρι, Περτούλι, Πύρρα, Γόμβοι, Δροσερό, Λυγαριά, Μουριά, Παλαιομονάστηρο, Πηγή, Ελευθεροχώρι, Παραπόταμος, Πιαλεία, Φήκη, Φιλύρα.

Δήμος Φαρκαδόνας:Νομή, Πετρόπορος, Σερβωτά, Ταξιάρχες, Φανερωμένη.

Κιλκίς
Δήμος Κιλκίς: Βαπτιστή, Κυριακαίικα, Καστανιές, Κρηστώνη, Λειψύδριο, Ακροποταμιά, Άνω Ποταμιά, Κάτω Ποταμιά, Μεγάλη Βρύση, Μελάνθιο, Μεσιανό, Δαφνοχώρι, Λεβεντοχώρι, Παλαιό Γυναικόκαστρο, Σταυροχώρι, Χωρύγιο.

Δήμος Γαλλικού: Πεδινό, Πέρινθος.

Δήμος Πικρολίμνης: Μαυρονέρι, Άνω Απόστολοι, Μέσοι Απόστολοι, Ξυλοκερατέα, Μπακαίικα, Πικρολίμνη.

Δήμος Χέρσου: Μεγάλη Στέρνα, Μιχαλίτσι, Σουλτογιανναίικα, Πλαγιά, Αγ. Κυριακή, Κορομηλιά, Χέρσο, Ελευθεροχώρι, Ηλιόφωτο, Καλίνδρια, Ηλιόλουστο.

Σέρρες
Δήμος Εμμ. Παππά: Άγιο Πνεύμα, Δαφνούδι, Εμμανουήλ Παππάς, Μέταλλα, Δ.Δ. Νέο Σούλι, Δ.Δ. Πεντάπολη,Τούμπα, Δ.Δ. Χρυσό Δήμος Καπ. Μητρούση : Δ.Δ. Αναγέννηση, Άνω Καμήλα, Βαμβακιάς, Μητρούσι, Μονοκκλησιά, Προβατά Δήμος Λευκώνα: Καλά Δένδρα, Λευκώνας, Χριστός.

Δήμος Νέας Ζίχνης: Νέα Ζίχνη, Άγιος Χριστόφορος, Αγριανή, Αναστασία, Γαζώρο, Δήμητρα, Δραβήσκο, Δ.Δ. Θολό, Μαυρόλοφος, Μεσορράχη, Μυρκίνο, Μυρρίνης, Νέας Πέτρα, Σφέλινο.

Δήμος Σερρών: Ελαιώνας, Επτάμυλα,Οινούσσα (τ.Χιονοχωρίου).

Δήμος Σιδηροκάστρου: Σιδηροκάστρο, Βαμβακόφυτο, Δ.Δ. Καμαρωτό, Δ.Δ. Στρυμονοχώρι, Χαροπό, Δ.Δ. Χορτερό.

Δήμος Σκοτούσσης: Αμμουδιά, Γεφυρούδι, Μελενικίτσι, Νέα Τυρολόη, Δ.Δ. Παλαιόκαστρο, Σκοτούσσα

Δήμος Σκουτάρεως: Αγία Ελένη, Αδελφικό, Δ.Δ. Βαμβακούσσα, Κάτω Καμήλα, Κουβούκλια, Κουμαριά, Κωνσταντινάτο, Πεπονιά, Δ.Δ. Σκουτάρεως.

Δήμος Στρυμώνα: Βαλτοτόπι Δ.Δ. Μεσοκώμη, Μονόβρυση,Νέος Σκοπός, Δ.Δ. Νεοχώρι, Παραλίμνι, Πεθελινό, Ψυχικό, Αχλαδοχώρι, Καπνόφυτο, Άγκιστρο, Άνω Βροντού, Ορεινή, Προμαχώνας.

Αλιεία – Τουρισμός – Παραδοσιακά είδη

Το πρόγραμμα Leader Αλιείας τρέχει η «Αναπτυξιακή Εταιρεία Λήμνου» είναι συνολικού ύψους 5,4 εκατ. ευρώ και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεών τους είναι μέχρι και τις 8 Αυγούστου. Αφορά κατά κύριο επάγγελμα αλιείς. Οι επενδύσεις αφορούν πολύ μικρές επιχειρήσεις όπως στους τομείς της θαλάσσιας ψυχαγωγίας, του εναλλακτικού τουρισμού, των παραδοσιακών παντοπωλείων, των μικρών ενοικιαζόμενων δωματίων, των χώρων εστίασης και αναψυχής με βάση την τοπική κουζίνα των τριών νησιών. Χρηματοδοτήσεις δίνονται και για τη μετατροπή των αλιευτικών σκαφών για δραστηριότητες μακριά από το ψάρεμα, καθώς και για εργαστήρια παραγωγής παραδοσιακών εδεσμάτων.

Δραστηριότητες άθλησης ψυχαγωγίας – αλιεία- θαλάσσιο περιβάλλον

Η εφαρμογή της ομάδας πράξεων αφορά στην ίδρυση ή τον εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων που αποσκοπεί στη συμπλήρωση του τουριστικού προϊόντος και στη μείωση της ανεργίας στην περιοχή παρέμβασης μέσω της ενίσχυσης επιχειρήσεων στον τομέα των δραστηριοτήτων άθλησης και ψυχαγωγίας.

Η περιοχή παρέμβασης διαθέτει θαλάσσιο περιβάλλον ιδανικό για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων που υποστηρίζει η εν λόγω ομάδα πράξεων.

Ειδικότερα, οι κλειστοί κόλποι της Γέρας, της Καλλονής και του Μούδρου, τόσο λόγω της ασφάλειας που παρέχουν από τις καιρικές συνθήκες, όσο και λόγω του εξαιρετικά ενδιαφέροντος βυθού, ευνοούν την ανάπτυξη δραστηριοτήτων όπως οι καταδύσεις, η φωτογράφηση, η αλιεία, τα θαλάσσια σπορ κ.λπ. Από την άλλη πλευρά, αβαθείς περιοχές όπως ο όρμος του Κέρους προσφέρονται τόσο για κολύμβηση όσο και για windsurfing και kitesurfing λόγω των ειδικών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Σημειώνεται δε, ότι στη Λήμνο συχνά διοργανώνονται τέτοιου είδους αγώνες παγκόσμιας εμβέλειας.

Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού

Ενισχύονται ο θρησκευτικός και πολιτιστικός τουρισμός, θεραπευτικός – ιαματικός τουρισμός, περιηγητικός τουρισμός και ο οικοτουρισμός.

Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών

Στην περιοχή παρέμβασης ο τριτογενής τομέας χαρακτηρίζεται κυρίως από δραστηριότητες όπως παντοπωλεία και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, υποστηρίζοντας τόσο τις βασικές λειτουργίες των τοπικών κοινωνιών όσο και την τουριστική ζήτηση. Στόχος είναι να εκσυγχρονιστούν οι υφιστάμενες επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν νέες στη βάση αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών με τη χρήση νέων τεχνολογιών και την ανάδειξη των τοπικών χαρακτηριστικών. Ενδεικτικά, ενισχύονται επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με την καλλιτεχνική παράδοση της περιοχής (μουσική, ζωγραφική), επιχειρήσεις που παρέχουν ψυχαγωγία, π.χ. θερινοί κινηματογράφοι, και υπηρεσίες που καλύπτουν βασικές ανάγκες ενός χωριού όπως π.χ. καθαριστήρια.

Δημιουργία – Εκσυγχρονισμός Μικρής Δυναμικότητας Υποδομών Διανυκτέρευσης

Ενισχύεται ο εκσυγχρονισμός και η δημιουργία μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης. Η μέγιστη δυναμικότητα των υποδομών διανυκτέρευσης ανέρχεται σε 40 κλίνες.

Η περιοχή έχει πολλά αλιευτικά χωριά και κτίρια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και η ενίσχυση των παρεμβάσεων για δημιουργία υποδομών διανυκτέρευσης θα αποτελέσει ένα δυναμικό πόλο έλξης και μέσο δημιουργίας τάσης διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος με αποτέλεσμα την ενίσχυση δημιουργίας πολλαπλού εισοδήματος για τις αλιευτικές οικογένειες.

Χώροι Εστίασης Και Αναψυχής

Η εστίαση στο σύνολο της περιοχής Λέσβου -Λήμνου -Αγ. Ευστρατίου αποτελεί παράδοση και πολιτισμό, ενώ τα προϊόντα και η γαστρονομία αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα των περιοχών αυτών. Από τα κύρια προϊόντα της τοπικής γαστρονομίας είναι τα αλιευτικά προϊόντα, όπως οι φημισμένες σαρδέλες?παπαλίνες της Λέσβου, τα οστρακοειδή της Λήμνου τα προϊόντα αλιείας του Αγ. Ευστρατίου ενώ και οι διατροφικές συνήθειες των κατοίκων έχουν δημιουργήσει έντονη αναγνωρισιμότητα για τα νησιά του νομού.

Μετατροπή – Εκσυγχρονισμός Σκαφών Για Μη Αλιευτικές Δραστηριότητες

Παρέχει τη δυνατότητα αξιοποίησης αλιευτικών σκαφών, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν και ιστορικής ίσως σημασίας τεχνουργήματα με την μετατροπή τους σε σκάφη για την εξυπηρέτηση εναλλακτικών δραστηριοτήτων όπως ο αλιευτικός τουρισμός.

Βιοτεχνικές Δραστηριότητες – Οικοτεχνία – Παραδοσιακή Τέχνη

Η δραστηριότητα σε επίπεδο μικρών βιοτεχνικών μονάδων, οικοτεχνίας, χειροτεχνίας και παραγωγής ειδών παραδοσιακής τέχνης αποτελούσε και αποτελεί έναν σημαντικό πόρο εισοδήματος για τα νοικοκυριά, που έχουν μετεξελιχθεί από τις παλιές νόρμες της αλιευτικής-αγροτικής κοινωνίας.

Επιχειρήσεις Παραγωγής Παραδοσιακών Ειδών Διατροφής Μετά την Α” Μεταποίηση

Στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των αλιέων, ιδιαίτερα των νέων σε ηλικία και των γυναικών, αλλά και στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, με σκοπό την προώθηση της μεταποίησης των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα. Ενδεικτικά ενισχύονται μονάδες παραγωγής εδεσμάτων, παραγωγής προϊόντων ειδικής χρήσης π.χ. πλατζέτα, όπως και προϊόντων με βάση την αρτοποιία, ζαχαροπλαστική κ.ά. Κυρίως η δράση απευθύνεται στα μικρά εργαστήρια που βασίζονται στην οικογενειακή παράδοση.

Πηγή: Ημερησία

Κοινοποιήστε το άρθρο

8 απαντήσεις στο “Νέος γύρος επιδοτήσεων μέσω του ΕΣΠΑ για επενδύσεις αγροτών έως και 60%”

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Κ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…

  2. ΚΑΤΟΙΚΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΜΕΑΣ.. ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ…. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΠΕΡΙΠΟΥ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΚΡΑΣΙ ΣΕ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ…. ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΠΑΤΗΤΗΡΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΜΦΥΑΛΩΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΓΗΣΕΙ…. ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ…. ΞΕΡΕΤΕ…. ΛΟΙΠΟΝ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΜΕΑΣ;;;; ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ…. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ..!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    1. Αναλυτικά οι δράσεις που επιδοτούνται αναφέρονται παραπάνω. Για νεότερη ενημέρωση παρακαλώ παρακολουθείτε τον ιστότοπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *