Υπουργείο Οικονομικών: Ρύθμιση μέχρι 100 δόσεων για 83.000 οφειλέτες σε εφορία και ταμεία

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 42

tameia__Σε ανοικτή γραμμή με την τρόικα βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων που θα περιλαμβάνονται στη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, η οποία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει άμεσα σε μια κατηγοριοποίηση των οφειλετών, ανάλογα με το ύψος του χρέους που έχουν.

Ετσι, για περίπου 400 χιλιάδες οφειλέτες με χρέη έως 15.000 ευρώ θα προκύπτει διακανονισμός και ρύθμιση μέχρι 100 δόσεων, για 83.000 οφειλέτες με οφειλές εως 100.000 ευρώ οι δόσεις θα είναι μέχρι 72, για 12.000 οφειλέτες με χρέη έως 500.000 ευρώ οι δόσεις θα ειναι μέχρι 72, αλλά με πολύ πιο αυστηρά κριτήρια ένταξης στη ρύθμιση. Τέλος, για τους οφειλέτες άνω των 500.000 ευρώ η εφορία θα προχωρά σε ειδική μεμονομένη διαπραγμάτευση.

Στόχος της κυβέρνησης είναι στο όλο πακέτο της νέας ρύθμισης να συμπεριλάβει και δελεαστικούς όρους για εφάπαξ εξόφληση ακόμα και με σημαντικό ποσοστό κουρέματος, είτε μέρους της οφειλής, είτε των επιτοκίων που σήμερα κυμαίνονται στο 8.15%.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Υπουργείο Υγείας: Πλαφόν στην εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων ανά περιφέρεια και ανά πάροχο
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στην εταιρεία ένδυσης ikks στη Θεσσαλονίκη
Μενού