Έλληνες πτυχιούχοι έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης στο πρόγραμμα «Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία» (IPS) του γερμανικού κοινοβουλίου.

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 174

γερΚάθε χρόνο το γερμανικό κοινοβούλιο χορηγεί 120 θέσεις υποτροφίας σε νέους με απολιτικά ενδιαφέροντα από 41 χώρες. Το πρόγραμμα πρακτικής εξάσκησης στο γερμανικό κοινοβούλιο διεξάγεται από την 1η Μαρτίου ως της 31 Ιουλίου. Για πρώτη φορά θα μπορούν από φέτος να υποβάλλουν αιτήσεις και ενδιαφερόμενοι από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία.
Η υποτροφία IPS προβλέπει για κάθε υπότροφο 450 ευρώ μηνιαίως, δωρεάν στέγαση και ασφαλιστική κάλυψη (ασθένειας, ατυχήματος, αστικής ευθύνης). Επιπλέον πληρώνονται τόσο τα έξοδα του ταξιδιού προς το Βερολίνο όσο και της επιστροφής.

Στις βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι είναι μεταξύ άλλων να διαθέτουν πτυχίο Πανεπιστημίου ή Πολυτεχνείου, να έχουν άριστη γνώση της γερμανικής γλώσσας και να είναι κάτω των 30 ετών.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα της Γερμανίας, να είναι ενήμεροι για θέματα της γερμανικής πολιτικής επικαιρότητας, όπως επίσης και για τις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Όλα αυτά αλλά και τα ειδικά ενδιαφέροντα του υποψηφίου εξετάζονται από τριμελή επιτροπή που αποτελείται από έναν βουλευτή, έναν εκπρόσωπο της διοίκησης του γερμανικού κοινοβουλίου και έναν εκπρόσωπο του ενός από τα τρία Πανεπιστήμια του Βερολίνου.

Η συζήτηση διεξάγεται συνήθως στη γερμανική πρεσβεία της χώρας καταγωγής των ενδιαφερομένων στην οποία θα πρέπει να σταλεί έως τις 31 Αυγούστου η αίτηση με ηλεκτρονική μορφή.

Πηγή: diorismos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
12η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας από τον ΕΛΓΑ για 72 προσλήψεις γεωπόνων και κτηνίατρων
Μενού