Επανακάμπτει η σταθερή τηλεφωνία

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 252
OTE1H κινητή τηλεφωνία σταμάτησε να αποτελεί το «Ελντοράντο» των ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. Ο ΟΤΕ γνωστοποίησε ότι τους τελευταίους 12 μήνες, η κινητή τηλεφωνία (σε Ελλάδα, Ρουμανία και Αλβανία) πρόσφερε το 52% των εσόδων του ομίλου, αλλά στο σύνολο της λειτουργικής κερδοφορίας, οι ίδιες δραστηριότητες συνέβαλαν μόλις στο 43%.
Αντίθετα, η σταθερή τηλεφωνία έδωσε το 52% της λειτουργικής κερδοφορίας, ενώ το υπόλοιπο 5% εκτιμάται ότι προέρχεται από τη δορυφορική τηλεόραση. Η θεαματική βελτίωση των δεικτών στην κερδοφορία της σταθερής αποδίδεται ώς ένα βαθμό και στον εξορθολογισμό της. Ο ΟΤΕ από το 2009 μέχρι το τέλος του 2013 μείωσε το προσωπικό του στη σταθερή τηλεφωνία κατά 40%, μειώνοντας αντίστοιχα (42%) τη μισθοδοσία του: από 763 εκατ. ευρώ το 2009, πέρυσι ήταν 445 εκατ., ενώ για το 2014 δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 350 εκατ.

Είναι γνωστό ότι επί ημερών Κωστή Χατζηδάκη οι σχέσεις του υπουργείου Ανάπτυξης με τα επιμελητήρια και ειδικά με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων κ. Κ. Μίχαλο ήταν σχεδόν εχθρικές. Ο κ. Μίχαλος, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Νίκο Δένδια, φρόντισε χθες, εμμέσως πλην σαφώς, να το υπενθυμίσει. «Για άλλη μια φορά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, κ. υπουργέ, διότι επί των ημερών σας βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα της αγοράς, και είναι λογικό, διότι είστε ένας άνθρωπος που προέρχεται από την ΑΓΟΡΑ», είπε χθες χαρακτηριστικά ο κ. Μίχαλος απευθυνόμενος στον κ. Δένδια μετά τη μεταξύ τους συνάντηση.

Θα τα πουν για το νέο ΕΣΠΑ

Τι σχέση έχουν το ΕΣΠΑ και ο Δεκαπενταύγουστος; Καμία, είναι η λογικοφανής απάντηση. Ο υπουργός Ανάπτυξης, λοιπόν, κ. Ν. Δένδιας, που έχει και την αρμοδιότητα για το νέο ΕΣΠΑ, θα συναντηθεί αύριο στην Πάρο με τον αρμόδιο για θέματα περιφερειακής πολιτικής επίτροπο κ. Γιοχάνες Χαν. Ο τελευταίος, που δεν κρύβει ποτέ την αγάπη του για την Ελλάδα, παραθερίζει στο δημοφιλές νησί των Κυκλάδων και κρίθηκε ότι είναι ευκαιρία να συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης. O κ. Δένδιας μάλλον δεν θα προλάβει να αδειάσει τις βαλίτσες του, καθώς τη ΔΕΥΤΕΡΑ 18 Αυγούστου θα μεταβεί στο Βερολίνο για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, ενώ ύστερα από λίγες ημέρες θα επισκεφθεί το Παρίσι.

Ανεργοι μετανάστες στη Γερμανία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης της Γερμανίας, οι περισσότεροι άνεργοι από χώρα της Ε.Ε. προέρχονται από την Ιταλία (66.458) και ακολουθούν η Πολωνία, η Ελλάδα και η Βουλγαρία. Τον Απρίλιο ο συνολικός αριθμός ξεπέρασε τις 300.000, μεταξύ των οποίων και 43.513 Ελληνες. Τα νέα δεδομένα έχουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, οδηγήσει τη Γερμανία στην αναζήτηση μέτρων προκειμένου να αυστηροποιηθούν οι κανονισμοί για τους μετανάστες από κοινοτικές χώρες.

Απάντηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το τίμημα

Στο ποσό των 56.281.920 ευρώ ανέρχεται συνολικά η οικονομική πρόταση της Intralot για το ιπποδρομιακό ΣΤΟΙΧΗΜΑ, όπως αναφέρει η εταιρεία σε απάντησή της προς τις εποπτικές αρχές του Χρηματιστηρίου.

Ειδικότερα, κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με το ύψος της οικονομικής προσφοράς για τη χορήγηση αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματ=ος στην Ελλάδα, για χρονικό διάστημα 20 ετών, η Intralot επιβεβαιώνει ότι η οικονομική πρότασή της, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 56.281.920 ευρώ σε σημερινές τιμές (συμπεριλαμβανομένου του ποσού 5.250.000 ευρώ, που ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ).

Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται επιπλέον έσοδα του ελληνικού Δημοσίου, που αναμένονται από τη συνέχιση της ιπποδρομιακής δραστηριότητας στην Ελλάδα (όπως φορολογία τυχερών παιχνιδιών, κέρδη νικητών, φόρος εισοδήματος κ.λπ.).

Πηγή: kathimerini.gr

Μενού