“Υποστηρίζουμε τη Ζωή” : Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στον Δήμο Πωγωνίου

Κοινοποιήστε το άρθρο

doctorΜε τον διακριτικό τίτλο «Υποστηρίζουμε τη Ζωή», η Εθελοντική Ομάδα «Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής/Ιατρικής» αποτελούμενη από 25 άτομα, γιατρούς και νοσηλευτές όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων, προσέφερε τις ιατρικές της υπηρεσίες δωρεάν σε όλους τους κατοίκους, στις Δημοτικές Ενότητες Καλπακίου – Δερβινακίου – Παρακαλάμου.

Προτεραιότητα είχαν τα παιδιά, από βρέφη έως και παιδιά του Γυμνασίου. Εξετάστηκε το 90% του παιδικού πληθυσμού και πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.388 Ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες που αφορούν Παιδίατρο, Παιδοχειρουργό, Οφθαλμίατρο, Καρδιολόγο, Ακτινολόγο, Οδοντίατρο, Παθολόγο, Γυναικολόγο, ενώ έγιναν αρκετοί εμβολιασμοί όπου κρίθηκε αναγκαίο. (Παράλληλα, εξετάστηκαν και τα παιδιά της «Κιβωτού» της Πωγωνιανής).

Εκτός των ιατρικών εξετάσεων, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε θέματα πρόληψης. Συνεδρίες έγιναν από ειδικούς (Ψυχολόγο και Παιδοψυχίατρο) σε παιδιά και ενήλικες για θέματα ψυχικής υγείας.

Στο Δελβινάκι η «Ανοιχτή Αγκαλιά» παρέδωσε το δεύτερο Χώρο Πολλαπλής Χρήσης προκειμένου να απασχολούνται δημιουργικά τα παιδιά.

Πηγή : e-dimosio.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *