Ενημερωθείτε για τα κριτήρια των αποζημιώσεων για ψυχική οδύνη και ηθική βλάβη

Κοινοποιήστε το άρθρο

adeiesΤην κατάρτιση αντικειμενικών κριτηρίων με βάση τα οποία θα καθορίζεται το ύψος των αποζημιώσεων λόγω ψυχικής οδύνης και ηθικής βλάβης, επιχειρεί η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος

Η υποεπιτροπή ζημιών της επιτροπής αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος επεξεργάστηκε, με επικεφαλής τον Αθανάσιο Ξένο, ένα σύστημα εμπλουτισμού του αρχείου καταβολών αποζημιώσεων έτσι ώστε να περιλαμβάνει σε ξεχωριστό κωδικό και τις αποζημιώσεις λόγω ψυχικής οδύνης, ενώ σε επόμενο στάδιο θα περιλαμβάνονται και οι αποζημιώσεις λόγω ηθικής βλάβης.

Τα κριτήρια θα καθοριστούν με τη συνεργασία της πολιτείας και της δικαιοσύνης, όπως αναφέρει το κλαδικό περιοδικό «nextdeal».

Με τον τρόπο αυτόν, όπως αναφέρεται, θα εξαλειφθεί το φαινόμενο της εκδίκασης αποζημιώσεων διαφορετικών από δικαστήριο σε δικαστήριο παρά το γεγονός ότι μπορεί οι περιπτώσεις να μην διαφέρουν. Ένα τέτοιο σύστημα αποζημιώσεων ισχύει ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Με τον τρόπο αυτό θα γίνει δυνατή η καταγραφή και αυτών των αποζημιώσεων έτσι ώστε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος να έχει μία ακριβή εικόνα για το ύψος τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,enikos.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *