Σε αναμονή για την ανακοίνωση των Βάσεων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 155

baseissssssssΜέχρι το τέλος της εδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, καθώς πυρετωδώς εργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων.

Σήμερα Δευτέρα 25 Αυγούστου αναμένεται να γίνει η ανακοίνωση της ημερομηνίας που θα δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για την άνοδο ή την πτώση των βάσεων ύστερα και από τα στατιστικά των γραπτών οδηγούν στη χρονιά έκπληξη πιθανόν καθώς εκτιμάται ότι για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας θα υπάρξει άνοδος των βάσεων για τα περισσότερα επιστημονικά πεδία κάτι όμως που δεν θα ισχύσει για το 5ο Επιστημονικό Πεδίο.

Το 5ο Επιστημονικό Πεδίο που αφορά στις επιστήμες οικονομίας και διοίκησης είναι πιθανόν όχι μόνο να έχει μεγάλη πτώση αλλά και για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια να καταγραφούν κενές θέσεις.

Στις περιζήτητες Ιατρικές και Πολυτεχνικές σχολές από την άλλη πλευρά, η άνοδος των βάσεων αναμένεται ότι θα ξεκινήσει από τα 250 και θα φτάσει τα 500 μόρια. Στις Νομικές οι αυξομειώσεις αναμένεται ότι θα είναι ελάχιστες. Στα περιφερειακά ΑΕΙ του 5ου πεδίου η πτώση των βάσεων μπορεί να φτάσει και τα 1.000 μόρια ή και να τα ξεπεράσει.

Την άνοδο ή την πτώση των βάσεων, πάντως θα την καθορίσει και οι αλλαγές στο θεσμό των μετεγγραφών, καθώς αναμένεται τεράστιος αριθμός μετεγγραφομένων από την περιφέρεια προς τα ανώτατα Ιδρύματα του κέντρου. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει και τους 20.000 φοιτητές.

Πηγή: alfavita.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στο Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιως
Προηγούμενο άρθρο
Από σήμερα αρχίζει η κατάθεση αιτήσεων για Δωρεάν Μαθήματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Παύλου Μελά
Μενού