Δείτε τις τροποποιήσεις στην διαδικασία χορήγησης διπλωμάτων οδήγησης

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 47

d031b8ce06807dd1873377d4677c4d3b_XLΜε σκοπό τη διαφάνεια κατά τη διαδικασία χορήγησης διπλωμάτων οδήγησης και σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλου, δημιουργείται στο υπουργείο μηχανογραφικό Σύστημα Καταγραφής Αποτελεσμάτων των δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς των υποψηφίων οδηγών, εξεταστών και εκπαιδευτών.

Η απόφαση υπεγράφη και στόχος του υπουργείου είναι να εξασφαλισθεί η ποιότητα, η αποδοτικότητα και η διαφάνεια όλων των παραγόντων που συμμετέχουν στις δοκιμασίες αυτές, κάτι που επιτυγχάνεται με το σύστημα αυτό.

Οι εξεταστές όλης της χώρας υποχρεούνται πλέον να καταγράφουν καθημερινά στοιχεία, όπως τον συνολικό αριθμό εξεταζόμενων υποψηφίων οδηγών, τον συνολικό αριθμό επιτυχόντων, το ποσοστό επιτυχίας ανά κατηγορία οχήματος ανά φύλο και κατηγορία ηλικιών εξεταζόμενων υποψηφίων, τον συνολικό αριθμό και ποσοστό σημείων απόρριψης αποτυχόντων, τον συνολικό αριθμό εξεταζόμενων ανά εξεταστή και εκπαιδευτή, το ποσοστό επιτυχίας καθώς και το αποτυχίας ανά εκπαιδευτή και εξεταστή κλπ.

«Το μέτρο αυτό είναι το πρώτο βήμα σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων στο θέμα της εξέτασης υποψηφίων οδηγών», δήλωσε ο υφυπουργός Παπαδόπουλος.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πρακτική άσκηση για δικηγόρους στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων
Προηγούμενο άρθρο
ΕΛΓΑ: Σήμερα η καταβολή των αποζημιώσεων σε 1.070 αγρόρες
Μενού