TEDxAcademy 2014 – 100 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 52

αρχείο λήψης (3)Η οργανωτική ομάδα του TEDxAcademy ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, θα διατεθούν δωρεάν εισιτήρια σε 100 άνεργους πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να λάβουν ενεργά μέρος στον διάλογο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με κεντρικό θέμα «Το μέλλον που μοιραζόμαστε».

Λαμβάνοντας υπόψη τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας, το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του κοινού για το TEDxAcademy, αλλά και την ολοένα και πιο επιτακτική ανάγκη των σύγχρονων ανθρώπων να ενημερώνονται με πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο, το TEDxAcademy δίνει και φέτος τη δυνατότητα σε 100 άνεργους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν από κοντά τις ομιλίες και να συμμετέχουν στα δρώμενα και τις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα πρέπει να είναι καταγεγραμμένοι στα επίσημα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), ενώ καλούνται να επισκεφθούν τον ακόλουθο σύνδεσμο από τον ιστότοπο του TEDxAcademy, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή και να λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την εκδήλωση. Σημειώνεται πως θα τηρηθεί σειρά κατά προτεραιότητα ανταπόκρισης για τον χειρισμό των συγκεκριμένων αιτήσεων συμμετοχής και την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.

Στο πλαίσιο του φετινού TEDxAcademy, οι προγραμματισμένες ομιλίες θα εστιάσουν σε τρεις βασικές θεματικές ενότητες (Παγκόσμιο Όραμα, Τοπική Δράση και Ανθρώπινη Αλληλεπίδραση), όπου δεκαπέντε (15) αξιόλογοι και διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα αναπτύξουν τις απόψεις τους. Ειδικότερα, οι ομιλητές που θα συμμετάσχουν στο φετινό TEDxAcademy είναι οι εξής:

 •    Simon Anholt, σύμβουλος πολιτικής με δράση σε περισσότερες από 50 χώρες ανά τον κόσμο.
 •    Περικλής Παπαδόπουλος, καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής του ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια San Jose και επικεφαλής προγράμματος πειραματικού δορυφόρου της NASA.
 •    Αλέξανδρός Κρητικός, καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Πόσνταμ και Διευθυντής Έρευνας στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών.
 •    Νίκος Μιχαλάκης, επικεφαλής στην επιστημονική ομάδα της Knewton, εταιρίας που ηγείται παγκοσμίως στις σύγχρονες μεθόδους κάτοχος πτυχίου ηλεκτρολόγου μηχανικού και επιστήμης υπολογιστών από το ΜΙΤ.
 •    Χρήστος Μποκόρος, ζωγράφος.
 •    James Robinson, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών και Οικονομίας στο πανεπιστήμιο Harvard, συν-συγγραφέας του «Γιατί αποτυγχάνουν τα έθνη» (Why Nations Fail). Το 2012, ο James Robinson κατετάγη στους κορυφαίους στοχαστές του κόσμου από το περιοδικό Foreign Policy.
 •    Daniel Gilbert, καθηγητής Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Harvard. Συγγραφέας του διεθνούς best seller «Σκοντάφτοντας στην ευτυχία» (Stumbling on Happiness), το οποίο κέρδισε το 2007 το βραβείο Royal Society Prizes for Science Books.
 •    Keren Elazari, σύμβουλος ασφαλείας κυβερνοχώρου, σημαίνον μέλος εκστρατείας κυβερνήσεων και παγκόσμιων εταιριών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την ηλεκτρονική πειρατεία.
 •    Αλέξης Παπαχελάς, δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή».
 •    Χάρης Θεοχάρης, τέως Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, ειδικός στο σχεδιασμό, την ανάλυση και την εφαρμογή μεγάλων συστημάτων λογισμικού.
 •    Νίκος Κουμέττης, πρόεδρος της Coca-Cola Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης.
 •    Μύρων Μιχαηλίδης, αρχιμουσικός, Καλλιτεχνικός Διυεθυντής Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
 •    Στέλιος Ράμφος, φιλόσοφος και συγγραφέας.
 •    Μιχάλης Μπαχτής, φυσικός, ερευνητής στο CERN.
 •    Μαρία Σταυροπούλου, νομικός, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

 

Πηγή: e-dimosio.gr

Μενού