Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: 81η η Ελλάδα στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας

Κοινοποιήστε το άρθρο

αρχείο λήψης (1)Στην 81η θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα ανέβηκε η Ελλάδα, σύμφωνα με τη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF). Στην αντίστοιχη περσινή λίστα η χώρα μας βρισκόταν στην 91η θέση.

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, φέτος την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ελβετία, ενώ ακολουθεί η Σιγκαπούρη.

Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ και έπονται η Φινλανδία και η Γερμανία. Όπως προειδοποίησε ωστόσο ο Οργανισμός, η Γερμανία θα πρέπει να βελτιώσει την πρόσβαση σε θέσεις εργασίας για τους αλλοδαπούς και τις γυναίκες. Σημείωσε ακόμη ότι η πρόσφατη εισαγωγή ενός ελάχιστου μισθού θα μπορούσε να κάνει την αγορά εργασίας λιγότερο ευέλικτη.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία ανέβηκε από την 64η στην 53 θέση αλλά το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προειδοποίησε ότι οι περαιτέρω κυρώσεις κατά της χώρας εξαιτίας της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα μπορούσαν να βλάψουν την ανταγωνιστικότητα της, καθώς και τους εμπορικούς της εταίρους. Η Ινδία υποχώρησε στην 71η θέση φέτος, που είναι η χαμηλότερη μεταξύ των μεγάλων αναδυόμενων οικονομιών ενώ η Τουρκία, η Νότια Αφρική και η Βραζιλία έχασαν επίσης έδαφος.

Πηγή: thestival.gr via ΑΜΠΕ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *