Πόσες προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου

Κοινοποιήστε το άρθρο

images (3)Και ενώ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κάνουν λόγο για χιλιάδες κενά το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα σύμφωνα με το οποίο κάνει γνωστό ότι 127.033 μόνιμοι εκπαιδευτικοί έχουν αναλάβει υπηρεσία από την 1ηΣεπτεμβρίου ενώ έχουν τοποθετηθεί μέχρι σήμερα 4.900 αναπληρωτές. 

Το Υπουργείο Παιδείας γνωστοποιεί  ότι μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν πραγματοποιηθεί προσλήψεις 10.000 αναπληρωτών ενώ 1.100 προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν από τον Οκτώβριο και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Μάλιστα για τους 10.000 τονίζεται ότι θα προσληφθούν με βάση τα πραγματικά κενά που θα προκύπτουν και τα τμήματα που θα δημιουργηθούν στις κατευθύνσεις, τα επαγγελματικά λύκεια και τα ειδικά σχολεία.

Με λίγα λόγια το Υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι θα προσλάβει τις επόμενες μέρες που ακολουθούν 10.000 αναπληρωτές που θα προστεθούν στις 4.900 που έχουν πραγματοποιηθεί έως και σήμερα ανεβάζοντας τον αριθμό των προσλήψεων το Σεπτέμβριο στις 14.900. Από εκεί και πέρα θα γίνουν 1.100 προσλήψεις από Οκτώβριο και έπειτα που αν αθροιστούν στις 14.900 δίνουν το άθροισμα των 16.000 πιστώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  σύμφωνα με τη ΔΟΕ και όσον αφορά το θέμα των κενών  ο Υπουργός προσπάθησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι όλα θα είναι απολύτως ομαλά μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου κι ότι η χρονιά ξεκινά, αν λάβει κανείς υπόψη τα προβλήματα, αρκετά καλά. Όλα αυτά μιλώντας για 16.000 προσλήψεις αναπληρωτών (για 16.500 κενά κατά το ΥΑΙΘ)  που ακόμα δεν έχουν εξασφαλιστεί , για 500 κενά που δε θα καλυφθούν ποτέ, για μετακινήσεις εκπαιδευτικών που θα λύσουν το πρόβλημα των κενών σε όμορα ΠΥΣΠΕ.

Το Υπουργείο Παιδείας εκτιμά, πως παρ’ όλες τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, στους θεσμούς του κοινωνικού κράτους, τα κενά δεν θα υπερβούν τελικά το 1% του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού. «Πιστεύουμε, πως οριστική λύση της κάλυψης των κενών, θα δώσει η υπέρβαση του 1 προς 10 σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις και η διενέργεια διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για 10.000 εκπαιδευτικούς» αναφέρεται  μεταξύ των άλλων στο ενημερωτικό σημείωμα.

Πηγή: news.gr – Καλόγηρος Βασίλειος

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *