Προσωρινό μπλόκο του ΣτΕ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 244

gynaikes_psoniaΤο Συμβούλιο της Επικρατείας απαγορεύει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές με απόφασή του ως την εκπνοή του 2014, όταν και αναμένεται να κριθεί η κύρια προσφυγή. Ειδικότερα έκρινε ότι από τη λειτουργία των καταστημάτων θα υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική και ηθική βλάβη καταστηματάρχες, έμποροι, ιδιωτικοί.

Η απόφαση προκλήθηκε ύστερα από προσφυγές ομοσπονδιών εμπόρων και υπαλλήλων με αίτημα να ακυρωθεί ως παράνομη και αντισυνταγματική αλλά και ενάντια στη Σύμβαση της Γενεύης η απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης (7.7.2024) να λειτουργήσουν πιλοτικά τα καταστήματα τις Κυριακές.

Στην απόφαση τονίζεται ότι το μέτρο δεν οδηγεί στην αύξηση του κύκλου εργασιών των καταστημάτων και στη μείωση της ανεργίας· αντίθετα, κρίνεται ότι είναι δυσεπανόρθωτη η βλάβη των υπαλλήλων στο δικαίωμα «του ελεύθερου χρόνου και της απόλαυσης από κοινού με την οικογένειά τους της κοινής αργίας της Κυριακής και της άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων από κοινού». Επίσης επικαλούνται ότι οι εμπλεκόμενοι εμποδίζονται στην άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων τους.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μενού