Ποιοί Δήμοι θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας 2014

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 151

ergasiakes_allages1-300x200Ξεκινάει μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο ΝΕΟΣ κύκλος κοινωφελούς εργασίας για το 2014. Οι πρώτες προσλήψεις για φέτος θα γίνουν σε δήμους. Το υπουργείο Εργασίας κοινοποίησε σήμερα αίτημα στους δήμους που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας προκειμένου να τους ζητήσει να επικαιροποιήσουν τα αιτήματα που έστειλαν στα τέλη Ιουνίου 2014.

Η παραπάνω διαδικασία γίνεται προκειμένου οι νέοι δήμαρχοι να ενημερώσουν τις λίστες με τα αιτήματα τους και να συμπληρώσουν θέσεις ένα υπάρχει ανάγκη.

Αναλυτικά η επιστολή του υπουργείου Εργασίας προς τους δήμους είναι η παρακάτω:

«Τον Ιούνιο που μας πέρασε, με το αρ. πρωτ. 4.16443/οικ.6.2393/2-6-2014 έγγραφο μας προς την ΚΕΔΕ, ζητήσαμε την καταγραφή αναγκών σε θέσεις εργασίας στους Δήμους όλης της χώρας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του β” κύκλου του προγράμματος για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, 5μηνης διάρκειας, σε δήμους, περιφέρειες και άλλους δημόσιους φορείς. Σκοπός ήταν οι κατατεθείσες προτάσεις να συμβάλλουν σημαντικά στον αρτιότερο σχεδιασμό του β” κύκλου του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας, κατά τρόπο που να ανταποκρίνεται ουσιαστικότερα στις ανάγκες των Δήμων σε θέσεις απασχόλησης.

Η ΚΕΔΕ μας έστειλε στις 23 Ιουνίου, ηλεκτρονικά, συγκεντρωτικό πίνακα με την χαρτογράφηση των αναγκών για το σύνολο των Δήμων που υπέβαλλαν σχετικό αίτημα. Καθώς ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η διαδικασία παραλαβής των καθηκόντων των νέων αιρετών δημάρχων σε όλη την χώρα, και προκειμένου να προχωρήσουμε στην άμεση εφαρμογή της πράξης, παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε την κατανομή των αιτουμένων θέσεων εργασίας στο δήμο σας ανά ειδικότητα. Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για το σχεδιασμό των προσκλήσεων, καθώς σύμφωνα με το διαχειριστικό πλαίσιο της εν λόγω Πράξης, οι αιτήσεις των ανέργων θα κατατίθενται ηλεκτρονικά σε ειδικά διαμορφωμένη από τον ΟΑΕΔ πλατφόρμα με δυνατότητα δήλωσης φορέων στους οποίους επιθυμούν να προσληφθούν.

Κατά συνέπεια, η κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα και δήμο ή άλλο δημόσιο φορέα αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση της σχετικής πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ προς τους δυνητικά ωφελούμενους. Ωστόσο, σημειώνεται πως ο αριθμός των θέσεων που θα κατανεμηθούν ανά Δήμο θα εξαρτηθεί από το συνολικό αριθμό των αιτημάτων όλων των Δημόσιων φορέων (Δήμοι, Περιφέρειες, Υπουργεία) στη χώρα, καθώς και από τις δεσμεύσεις των πόρων που υπάρχουν σε επίπεδο περιφέρειας στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Λόγω του επείγοντος χαρακτήρα υλοποίησης της Πράξης, παρακαλούμε να υποβάλλετε το αίτημα σας μέχρι τη ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Σεπτεμβρίου 2014».

Δειτε εδω τη λίστα με τους δημους που έχουν στειλει αιτήματα για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στο Goethe-Institut Athen
Προηγούμενο άρθρο
Δείτε τις δεκατρείς διατάξεις για σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας που ορίζει το ασφαλιστικό
Μενού