Κοινωφελή Εργασία : 43.000 Αιτήματα στους Δήμους

Κοινοποιήστε το άρθρο

jobs2-300x187Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα έχουμε στα χέρια μας την κατανομή των θέσεων ανα δήμο για τις πρώτες 10.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας. Σύμφωνα με την Κεντρική Ενωση Δημων Ελλάδος, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί στο υπουργείο Εργασίας 42.879 αιτήματα για προσλήψεις. Η πλειονότητα των δήμων ζητεί βοηθούς βρεφοκόμους, βρεφονηπιοκόμους, εργαζόμενους γενικών καθηκόντων, διοικητικούς υπαλλήλους, ηλεκτρολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και υπαλλήλους πληροφορικής.

Αρχικά η πρώτη προκήρυξη για τις 10.000 θέσεις θα περιλαμβάνει μία ειδικότητα αυτή της ΥΕ Γενικών Καθηκόντων. Οι δήμοι ωστόσο, έχουν ζητησει να περιληφθούν και άλλες ειδικότητες όπως ΥΕ Εργατών καθαριότητας, ΥΕ Εργατών κήπου, ΥΕ Εργατών πυρασφάλειας και πυροπροστασίας.

Πριν από λίγες μέρες το υπουργείο Εργασίας ζήτησε από τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού να καταχωρήσουν – επικαιροποιήσουν τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί έως τώρα σε διάφορες ειδικότητες οι οποίες μπορούν να καλυφθούν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Δειτε εδω αναλυτικά την επιστολή που δημοσίευσε το e-dimosio.gr Μάλιστα η προθεσμία που έδωσε το υπουργείο ήταν τόσο στενή που έληξε σε δύο μέρες.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρισυ υπήρξε περιορισμός στον αριθμό προσλήψεων για τους δήμους ενώ φέτος όπως όλα δειχνουν οι δημοι θα «πρωταγωνιστήσουν» στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας.

Τα κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αφορούν στα ακόλουθα:

1.    Διάρκεια ανεργίας
2.    Ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό (οικ. έτος 2012).
3.    Ηλικία
4.    Οικογενειακή κατάσταση
5.    Εκπαιδευτικό επίπεδο (όπου απαιτείται).

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1.    εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

2.    εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

3.    εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

4.    εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

5.    άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

Πηγή: e-dimosio.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *