Δωρέαν σύνδεση και laptop στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος

Κοινοποιήστε το άρθρο

plhroforik;hMε στόχο τη μείωση του ψηφιακού χάσματος και του ψηφιακού αναλφαβητισμού και στο πλαίσιο υλοποίησης της «Ψηφιακής Στρατηγικής 2014-2020» η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) ξεκίνησε την αξιοποίηση πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» με την παροχή πρόσβασης στις ψηφιακές τεχνολογίες των πολιτών, «δικαιούχων» του κοινωνικού μερίσματος.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες αλληλεγγύης θα δώσουν την ευκαιρία στις ομάδες πληθυσμού οι οποίες, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουν υποστεί σοβαρές εισοδηματικές απώλειες και κινδυνεύουν να καταστούν «ψηφιακά αναλφάβητες» να αποκτήσουν βασικές ψηφιακές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ καθώς και την δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Η συγκεκριμένη δράση αφορά στις οκτώ περιφέρειες αμιγούς σύγκλισης της χώρας, όπου συμπεριλαμβάνονται η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη και θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση ενός κουπονιού «Ψηφιακής Αλληλεγγύης», το οποίο θα ανταλλάσσεται σε όποιες από τις επιχειρήσεις αναλάβουν την υλοποίηση της δράσης.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα:

 • να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν διαδικτυακή σύνδεση για 12 μήνες με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο
 • να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop
 • να καταρτισθούν στις βασικές δεξιότητες χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) από πιστοποιημένους εκπαιδευτές.

Για την επίτευξη της ψηφιακής αλληλεγγύης η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» δημοσίευσε ανοικτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για τη δράση, με τίτλο: «Ψηφιακές Υπηρεσίες Αλληλεγγύης στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης».

Σύμφωνα με την πρόσκληση, η υλοποίηση της δράσης θα πραγματοποιηθεί με επιχορήγηση προς τους πολίτες, που είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος και πληρούν τις προϋποθέσεις που προσδιορίζονται στη σχετική νομοθεσία, μέγιστου ποσού για κάθε μία από τις προαναφερόμενες τρεις κατηγορίες παροχών.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 80.000.000 €

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδω

Πηγή: e-dimosio.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

9 απαντήσεις στο “Δωρέαν σύνδεση και laptop στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος”

  1. Δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα από τις ψηφιακές υπηρεσίες αλληλεγγύης η επίσημη πρόσκληση για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος. Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες με την δημοσιοποίηση της.

 1. Καλησπέρα σας.Πολύ καλή ιδέα οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος να δικαιούνται δωρεάν σύνδεση και laptop αλλά δεν αφορά δυστυχώς όλους.Εμείς που ανήκουμε σε μια από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πότε θα υλοποιηθεί αυτό το μέτρο;Ευχαριστώ.

  1. Δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα από τις ψηφιακές υπηρεσίες αλληλεγγύης η επίσημη πρόσκληση για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος. Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες με την δημοσιοποίηση της.

 2. Κάτοικος Χαλκίδας (ο πατέρας μου) και κάτοικος Θεσσαλονίκης (η θυγατέρα μου), που έχουν λάβει το κοινωνικό μέρισμα, είναι δικαιούχοι της ψηφιακής αλληλεγγύης.

  1. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,όπως αναγράφονται και στο παρών άρθρο, οι οκτώ περιφέρειες αμιγούς σύγκλισης της χώρας είναι η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη. Για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί η επίσημη πρόσκληση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *