ΙΚΥ: Υποτροφίες σε υποψήφιους διδάκτορες για το CERN

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 162

IKY1Το ΙΚΥ δημοσίευσε την Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 του προγράμματος «Υποτροφίες ΙΚΥ για την τοποθέτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN) υποψηφίων διδακτόρων Ελληνικών Πανεπιστημίων στον τομέα της Θεωρητικής και Πειραματικής Σωματιδιακής Φυσικής».

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το ΙΚΥ σε συνεργασία με τον διακυβερνητικό Οργανισμό CERN και απευθύνεται σε υποψήφιους διδάκτορες Ελληνικών Πανεπιστημίων στον τομέα της Θεωρητικής και Πειραματικής Σωματιδιακής Φυσικής στους οποίους παρέχεται η δυνατότητα μετακίνησης και παραμονής στις εγκαταστάσεις του CERN για χρονικό διάστημα έως δώδεκα μήνες προκειμένου να υλοποιήσουν μέρος της έρευνας τους και να ολοκληρώσουν τη διδακτορική τους διατριβή.

Απαραίτητη προϋπόθεση, μεταξύ άλλων, είναι η διαθεσιμότητα επιβλέποντος καθηγητή στο αντίστοιχο πείραμα του CERN.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται στο ΙΚΥ και η επιλογή των υποτρόφων γίνεται βάσει ποιοτικών κριτηρίων από επιτροπή επιλογής στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του CERN και Έλληνες επιστήμονες.

Λεπτομέρειες σχετικά με τις οικονομικές παροχές, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και αξιολόγησης καθώς και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων (καταληκτική ημερομηνία κτλ) αναφέρονται στην πρόσκληση υποβολής αιτήσεων (2014-2015) την οποία μπορείτε να βρείτε στην Ιστοσελίδα http://www.iky.gr/images/call_iky_cern_phys2014.pdf.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση στη σχετική ιστοσελίδα του CERN: http://cern-iky.web.cern.ch/ (καταληκτική προθεσμία την 3/11/2014)

Πηγή: diorismos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
OAEE: Η μηνιαία καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών θα ξεκινήσει από την 1η Μαρτίου 2015
Προηγούμενο άρθρο
Δείτε τις Νέες ειδικότητες στα ΔΙΕΚ Ορεστιάδας, Ζωγράφου και Μεταξουργείου
Μενού