Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς την άνοιξη του 2015

Κοινοποιήστε το άρθρο

ekpaideush_news4_b2Επιμένει το υπουργείο Παιδείας για τη διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς μέσα στο 2015. Πριν από λίγες μέρες, ο υπουργός Παιδείας μίλησε για διαγωνισμό στις αρχές του νέου έτους, ενώ τωρα ο υφυπουργός Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλος, σε δηλώσεις του ανέφερε προσπάθεια της Κυβέρνησης για άνοιξη του 2015. Αναλυτικά όπως δήλωσε ο υφυπουργός:

«Το σύστημα δεν μπορεί πια να λειτουργήσει. Έχει καταρρεύσει με τη γνωστή διαδικασία μέχρι σήμερα, από το 2008 που έγινε ο τελευταίος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, όπου λειτουργούσε κατά κύριο λόγο με τους αναπληρωτές. Θα σας πω ότι φέτος χρειάστηκε να βρούμε πιστώσεις για δεκαέξι χιλιάδες αναπληρωτές. Είναι ένας πραγματικά πολύ μεγάλος αριθμός με ένα πολύ μεγάλο κόστος για την παιδεία. Σκοπός, λοιπόν, και θέληση της ηγεσίας του Υπουργείου είναι να προχωρήσουμε πια σε ένα διαγωνισμό».

«Για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα-πρώτα να πετύχουμε την ανατροπή του 1/10, ένας προσλαμβάνεται για δέκα αποχωρήσαντες, που δυστυχώς ισχύει για το Υπουργείο Παιδείας, αντί του 1/5 που ισχύει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Άρα, λοιπόν, το πρώτο που ήδη ξεκινήσαμε ως Υπουργείο Παιδείας είναι η προσπάθεια για την ανατροπή του 1/10».

«Μετά από αυτό, αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε, με τη συνδρομή φυσικά του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, το οποίο είναι η διενέργεια ενός διαγωνισμού ΑΣΕΠ την άνοιξη του 2015 ή ακόμα και πιο σύντομα αν μπορέσουμε».

Πηγή: e-dimosio.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *