Σύναψη νέου προγράμματος διμερούς συνεργασίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του κινέζικου πανεπιστημίου Yuhuan

Κοινοποιήστε το άρθρο

panepistimio1Συμφωνία για τη σύναψη νέου προγράμματος διμερούς συνεργασίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του κινέζικου πανεπιστημίου Yuhuan, με τη συμμετοχή ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων, υπογράφηκε κατά τη διάρκεια επιστημονικής αποστολής του ΕΚΠΑ στην Κίνα.

Η νέα συνεργασία καλύπτει τους τομείς της Πληροφορικής και των προηγμένων Τεχνολογιών, κυρίως σε θέματα διαχείρισης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, καθώς και διαχείρισης του Περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, που ήδη συμπληρώνει δύο χρόνια δρομολογήθηκαν άλλες δύο συνεργασίες, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, στους τομείς της Πληροφορικής και της διαχείρισης φυσικών καταστροφών και του Περιβάλλοντος.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της αποστολής έγιναν επαφές για τη σύναψη νέων διμερών συνεργασιών με το Πολυτεχνείο του Hong Kong και το Πολυτεχνείο του Chengtu.

Το ΕΚΠΑ αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι θα επιδιώξει νέες συνεργασίες με τα κινέζικα πανεπιστήμια, επισημαίνοντας ότι οι προοπτικές που υπάρχουν σε αυτό τον τομέα είναι θετικές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *