Μπαράζ αιτήσεων για πρόωρη συνταξιοδότηση

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 154

αρχείο λήψης (1)Αδειάζει το δημόσιο από τις μαζικές αποχωρήσεις υπαλλήλων -Κύμα φυγής και από τον ιδιωτικό τομέα -Τρέχουν να προλάβουν τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό

Κύμα φυγής από το δημόσιο αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα παρατηρείται τους τελευταίους μήνες υπό τον… φόβο των νέων αλλαγών που έρχονται στο Ασφαλιστικό.

Οι αιτήσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση αυξάνονται συνεχώς ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν τις 100.000.

Οι ενοποιήσεις ταμείων, το «ψαλίδι» στο επικουρικό και ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων είναι ορισμένες μόνο από τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας, προκαλώντας κύμα φυγής περίπου 30.000 ασφαλισμένων μόνο στον χώρο της Δημόσιας Διοίκησης.

Την ίδια στιγμή στα υπόλοιπα Ταμεία του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης αναμένεται να φθάσουν τις 72.000.

Οι αλλαγές που θέλουν να προλάβουν οι εργαζόμενοι είναι:

  • Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, καθώς στα ταμεία κύριας ασφάλισης θα υιοθετηθεί μεικτό σύστημα που θα οδηγήσει σε μείωση των παροχών.
  • Η αύξηση του ορίου χορήγησης της κατώτατης σύνταξης από τις 4.500 ημέρες ασφάλισης (15ετία) στις 6.000 ημέρες ασφάλισης (20ετία).
  • Η κατάργηση ή ο περιορισμός των μπόνους που χορηγούνται στην κατώτατη σύνταξη και τα οποία οδηγούν σε αύξηση έως και 30% των αποδοχών των συνταξιούχων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το 2014 αναμένεται ότι θα είναι από τα… μαζικότερα από άποψης φυγής υπαλλήλων, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις σε επίπεδο αναγκαστικών αποχωρήσεων έχει θορυβήσει μεγάλο αριθμό εργαζομένων.

Γι’ αυτό και όσοι έχουν κατοχυρώσει – με τον έναν ή τον άλλον τρόπο – δικαίωμα συνταξιοδότησης σπεύδουν από τώρα να το αξιοποιήσουν.

Πηγή: newsbomb.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πλαισιο: Στέλεχος για το τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών σε προϊόντα Η/Υ
Προηγούμενο άρθρο
Νέα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων στο Δήμο Αγίας Παρασκευής
Μενού