Δείτε τον Οδηγό Eures για Δουλειά στην Φιλανδία

Κοινοποιήστε το άρθρο

μαθητεια-300x188Ο οδηγός συνιστά να συμπληρώνετε την αίτησή σας για θέση εργασίας με μεγάλη προσοχή έτσι ώστε να αποφεύγετε τυχόν λάθη και η αίτησή σας να ξεχωρίζει όσο το δυνατόν περισσότερο, καθώς ο εργοδότης αναμένεται να λάβει εκατοντάδες αιτήσεις. Γενικότερα, η συνοδευτική επιστολή σας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τη μία σελίδα, θα πρέπει δε να περιέχει μία ή δύο συστάσεις και να εξηγεί γιατί εσείς είστε ο καταλληλότερος υποψήφιος για τη θέση.

«Μην παραλείψετε να αναφέρετε τα κίνητρά σας για τη θέση εργασίας, καθώς και την προθυμία σας να εκπαιδευτείτε σε νέα καθήκοντα. Εάν δεν μιλάτε ήδη φινλανδικά, αναφέρετε στον υποψήφιο εργοδότη σας την επιθυμία σας να μάθετε τη γλώσσα και να γνωρίσετε τον φινλανδικό πολιτισμό», προτείνει η σύμβουλος EURES στη Φινλανδία Hannele Soirila.

Επιπλέον, η Hannele επισημαίνει ότι, στο πλαίσιο εξέτασης της αίτησής σας, οι εργοδότες ίσως ελέγξουν το λογαριασμό σας στο Facebook ή άλλα δημόσια προφίλ που διατηρείτε, επομένως θα πρέπει να φροντίσετε ώστε όλα αυτά τα στοιχεία να είναι ευπρεπή. Εάν αποστείλετε την αίτησή σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να έχει επίσης κατάλληλη ονομασία.

Προετοιμασία για τη συνέντευξη

Κάποιες από τις πρώτες πιθανές ερωτήσεις στις οποίες θα κληθείτε να απαντήσετε στη συνέντευξη είναι γιατί υποβάλατε αίτηση για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας και γιατί πιστεύετε ότι είστε κατάλληλοι για να την αναλάβετε. Επομένως, ο οδηγός συνιστά να είστε προετοιμασμένοι για να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις, για παράδειγμα συντάσσοντας έναν κατάλογο με τα προσωπικά και επαγγελματικά σας προτερήματα. Φροντίστε επίσης να επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο της εταιρείας πριν από τη συνέντευξη για να μάθετε περισσότερα στοιχεία γι’ αυτήν.

Στη συνέντευξη ενδέχεται να είναι παρόντες δύο ή περισσότεροι εκπρόσωποι της εταιρείας. Γενικά, η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή, αλλά θα πρέπει να φροντίσετε να φτάσετε έγκαιρα – η συνέπεια είναι κανόνας στη Φινλανδία. Η απλή αλλά κομψή ενδυμασία συνήθως αρκεί, αλλά στον κόσμο των επιχειρήσεων οι περισσότεροι άνδρες φορούν κοστούμι. Αν φοράτε κοσμήματα, βεβαιωθείτε ότι είναι απλά, ευπρεπή και όχι εξεζητημένα.

«Ανάλογα με τη θέση εργασίας, ίσως χρειαστεί να προετοιμάσετε δείγματα της εργασίας σας για να τα παρουσιάσετε στην εταιρεία κατά τη συνέντευξη. Με αυτό τον τρόπο, ο υποψήφιος εργοδότης σας θα αποκτήσει μια σαφή αίσθηση των αντικειμένων με τα οποία ασχοληθήκατε στο παρελθόν», προσθέτει η Hannele.

Επαγγέλματα με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης

Σύμφωνα με το τεύχος Απριλίου 2014 του ευρωπαϊκού δελτίου επαγγελματικής κινητικότητας (European Job Mobility Bulletin) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο μεγαλύτερος αριθμός κενών θέσεων εργασίας EURES στη Φινλανδία αφορά πωλητές και προσωπικό προώθησης προϊόντων σε καταστήματα, συνεργάτες στον χρηματοοικονομικό τομέα και στον τομέα των πωλήσεων, καθώς και οικιακούς βοηθούς και βοηθητικό προσωπικό εστιατορίων.

Το δελτίο επισημαίνει επίσης μεγάλο αριθμό κενών θέσεων εργασίας για καλλιεργητές προϊόντων εστίασης και συγκομιδής, καθώς επίσης και προσωπικό καθαριότητας.

Πηγή: e-dimosio.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Μία απάντηση στο “Δείτε τον Οδηγό Eures για Δουλειά στην Φιλανδία”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *