Κατασκευή δυναμικών ιστοτόπων με χρήση του Joomla από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 64

pliroforikiΣκοπός του ηλεκτρονικού προγράμματος δια βίου μάθησης με τίτλο «Κατασκευή δυναμικών ιστοτόπων με χρήση του Joomla» είναι να προσφέρει όλες τις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για τη δημιουργία δυναμικών ιστοτόπων με τη χρήση του Joomla στη νεότερή του έκδοση (v2.5.x), ενός ευέλικτου και φιλικού συστήματος διαχείρισης περιεχομένου (CMS – Content Management System) ανοιχτού κώδικα με πολλές δυνατότητες. Η χρήση του Joomla! είναι απολύτως δωρεάν!.

Είστε ελεύθεροι να το χρησιμοποιήσετε, να το τροποποιήσετε και να διερευνήσετε τις δυνατότητές του χωρίς να πρέπει να πληρώσετε κάποια άδεια χρήσης σε κανέναν.

Στόχος

Απώτερος στόχος του σεμιναρίου είναι αφενός η δημιουργία ενός ιστότοπου και ενός eshop και αφετέρου οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να εγκαταστήσουν το CMS Joomla, να κατανοήσουν την λειτουργία και οργάνωση του περιεχόμενου στο Joomla και τον τρόπο που μπορούν να επεκτείνουν την λειτουργικότητα του συστήματος με την εγκατάσταση επεκτάσεων Joomla.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα αφορά απόφοιτους Λυκείου, ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, καθώς και σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με την δημιουργία δυναμικών ιστοτόπων και να επεξεργάζονται το περιεχόμενό τους σε πραγματικό χρόνο πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα. αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τελευταίας έκδοσης του Joomla (v2.5.x). To σεμινάριο ξεκινά από μηδενική βάση και δεν απαιτεί γνώσεις προγραμματισμού ή προηγούμενη εμπειρία στο Joomla.

Θεματολογία και διάρκεια

Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι τέσσερις (4) εβδομάδες. Η θεματολογία του είναι η εξής:

 • Εισαγωγή στο περιβάλλον του Joomla 2.5
 • Εγκατάσταση του Joomla & Βασική διαχείριση (Administration)
 • Χρήστες (Users) και δικαιώματα, ρυθμίσεις ασφαλείας
 • Οργάνωση του περιεχομένου που πρόκειται να δημοσιευθεί
 • Δημιουργία Μενού και εργαλείων πλοήγησης
 • Extensions και Modules – Εγκατάσταση & Διαχείριση
 • Δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος μέσω Virtuemart
 • Εφαρμογή, επεξεργασία και διαχείριση προτύπων μορφοποίησης (templates)

Ελάχιστες υλικοτεχνικές απαιτήσεις

Η προτεινόμενη διαμόρφωση του συστήματος των συμμετεχόντων είναι υπολογιστής με (ενημερωμένα) Windows Xp (SP3) ή νεότερο, Office 2003 ή νεότερο, τελευταίας έκδοσης φυλλομετρητή (Internet Explorer, Firefox, Chrome), τελευταίας έκδοσης Acrobat Reader και Flash Player και σύνδεση στο διαδίκτυο τουλάχιστον 1Mbps.

Προαπαιτούμενα για τους συμμετέχοντες

 • Ικανότητα συμμετοχής σε ομάδες συζητήσεων (forums)
 • Βασικές γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή
 • Δυνατότητα αφιέρωσης 4-8 ώρες την εβδομάδα για την μελέτη του υλικού και την εκπόνηση των εργασιών από το δικό τους χώρο

Εργασίες και τελική αξιολόγηση

Οι συμμετέχοντες καλούνται σε κάθε εβδομάδα του σεμιναρίου να υλοποιούν συγκεκριμένες εργασίες και να δημιουργούν εκπαιδευτικό υλικό σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δίδονται κάθε φορά.

Ο εκπαιδευόμενος για να ολοκληρώσει με επιτυχία την παρακολούθηση του προγράμματος θα πρέπει να έχει επίδοση πάνω από 5/10 στις επιμέρους δραστηριότητες που αφορούν στη δημιουργία ιστοτόπου χρησιμοποιώντας το Joomla.

Με την επιτυχή παρακολούθηση ο εκπαιδευόμενος θα πάρει «Πιστοποιητικό Παρακολούθησης».

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ενημερωθείτε για τα 11 επιδόματα του ΟΑΕΔ που δικαιούστε
Προηγούμενο άρθρο
Ενημερωθείτε για τις Οικονομικότερες Μορφές Θέρμανσης των Νοικοκυριών
Μενού