Ποιοι μπαίνουν στην ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια

Κοινοποιήστε το άρθρο

lefta1«Κούρεμα» οφειλών, διαγραφή κεφαλαίου και τόκων και άλλες σημαντικές ελαφρύνσεις για τουλάχιστον 100.000 μικρομεσαίους περιλαμβάνει το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια. Μεταξύ άλλων, προβλέπει περικοπές σε δανειακές, φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, είναι θέμα ημερών να πάρει το «πράσινο φώς» από την τρόικα.

Στα σημαντικότερα σημεία της ρύθμισης περιλαμβάνεται το «κούρεμα» των συνολικών απαιτήσεων μέχρι 50% με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, αλλά και διαγραφές απαιτήσεων ως προς κεφάλαιο και τόκους. Βασική προϋπόθεση είναι οι υποχρεώσεις της επιχείρησης προς την τράπεζα να μην ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.

Ακόμη, προβλέπεται αποπληρωμή των χρεών σε περίοδο τουλάχιστον 10 ετών με παρεχόμενη περίοδο χάριτος ίση με ένα χρόνο. Η τράπεζα που προβαίνει σε αυτή την επιλέξιμη διαγραφή δικαιούται να λάβει το ποσό επιδότησης τόκου για διάστημα 24 μηνών που ακολουθεί τη διαγραφή, με επιτόκιο που δεν υπερβαίνει το εκάστοτε ισχύον διατραπεζικό επιτόκιο euribor συν περιθώριο 4% συν τις εκάστοτε νόμιμες προσαυξήσεις.

 

Πηγή: enikos.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *