Πρόγραμμα Επιταγής Εισόδου για 16.000 άνεργους από 29 έως 64 ετών – Υποβολή Αιτήσεων

Κοινοποιήστε το άρθρο

hΤα Ελληνικά Κέντρα Δια Βίου Μάθησης ΕΛ.ΚΕ.ΔΙ.Μ  (elkedim.gr) ως πάροχοι κατάρτισης προτίθενται να υλοποιήσουν το παρακάτω προγράμμα που θα τεθεί σε εφαρμογή στο επόμενο χρονικό διάστημα παρέχοντας υπηρεσίες επιδοτούμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε 16.000 ανέργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών.

Το νέο  πρόγραμμα του ΟΑΕΔ μετά από απόφαση του Διοικητή του Οργανισμού, κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, αφόρα μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων υπέρ των ωφελουμένων στην οποία περιλαμβάνονται:

1) Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.

2) Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).

3) Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.

4) Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

5) Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα) καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.

ΕΣΠΑ Εργασία : Δημοσιογραφική Επιμέλεια : Πρέσια Ιωάννα
(ioanna_prs@hotmail.com)

Κοινοποιήστε το άρθρο

16 απαντήσεις στο “Πρόγραμμα Επιταγής Εισόδου για 16.000 άνεργους από 29 έως 64 ετών – Υποβολή Αιτήσεων”

  1. εγω εχω κανει τα χαρτια μου απευθειας σε ενα κεκ που εβγαλε το ιδιο voucher.να κανω τα χαρτια μου και στον οαεδ για να εχω περισσοτερες πιθανοτητες?γιατι και στα κεκ οι γνωστοι προηγουνται και παλι θα μεινω εκτος-η’ θα μλποκαρω την συμμετοχη μου αν φαινεται το ονομα μου 2 φορες?

  2. σχετικα με το επιδομα μακροχρονιων ανεργων, διακοπτεται και αυτο λογω vaucher ; θα συνεχιστει ομως μετα το περας του προγραμματος;

    1. Στα προηγούμενα προγράμματα voucher η κάρτα ανεργίας έπρεπε να ανανεώνεται καθ’όλη τη διάρκεια του προγράμματος, και το επίδομα ανεργίας σταματούσε αν το ποσό της επιδότησης ήταν μεγαλύτερο από αυτό. Συνεχιζόταν όμως μετά το πέρας του προγράμματος για τους υπόλοιπους μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *