Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία στις αιτήσεις για υπαγωγή στο νέο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ

Κοινοποιήστε το άρθρο

logistΕκατοντάδες αιτήσεις δέχθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα για την υπαγωγή στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, σύμφωνα με το οποίο μια επιχείρηση δεν καταβάλει το ΦΠΑ, αν δεν το έχει πληρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε 24 ώρες που ξεκίνησε η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής, έκαναν αίτηση για υπαγωγή στο νέο σύστημα 100 επιχειρήσεις, γεγονός που κάνει το υπουργείο Οικονομικών να αισιοδοξεί ότι το μέτρο θα έχει απήχηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πάντως, την ίδια ώρα, πολλές είναι οι επιχειρήσεις που δεινοπαθούν για να εισπράξουν από το κράτος την επιστροφή του ΦΠΑ, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία, ο χρόνος αναμονής από την ΦΑΕ Αθηνών φτάνει τις 889 μέρες.

Ήδη σε εκκρεμότητα βρίσκονται 4.767 αιτήσεις εκ των οποίων οι 3.020 αφορούν επιχειρήσεις που περιμένουν ήδη πάνω από 90 μέρες για να εισπράξουν 454 εκατ. ευρώ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, μία στις δέκα αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ, απορρίπτεται, ενώ αρκετοί επιχειρηματίες έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους ότι το νέο καθεστώς υποβολής του ΦΠΑ δεν θα είναι αποτελεσματικό, αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις μεταχρονολογημένες επιταγές.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *