Μέσα σε 2 ημέρες υποβλήθηκαν 5.538 αιτήσεις για μετεγγραφές

Κοινοποιήστε το άρθρο

thessaloniki-foithtesΤο φράγμα των 5.000 αιτήσεων έσπασαν μέσα στο πρώτο διήμερο οι φοιτητές που δικαιούνται μεταφορά θέσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, 5.538 φοιτητές έκαναν αίτηση για μετεγγραφή, ενώ συνολικά 10.432 φοιτητές έχουν πάρει τον κωδικό από τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που είναι απαραίτητος για την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου, οι αιτήσεις θα κυμαίνονται στις 15-20.000. «Κάτι κοντά στο 15 χιλιάδες το καταφέρνουμε, κάτι πάνω από εκεί θέτει θέμα», δήλωσε ο υπουργός, εκφράζοντας τις ανησυχίες του, καθώς η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Την Παρασκευή 17 Οκτώβρη κλείνει η ηλεκτρονική υπηρεσία για τους ενδιαφερόμενους και το υπουργείο θα έχει στα χέρια του τον τελικό αριθμό των αιτήσεων.

Συγκρατημένος, φάνηκε και για τον χρόνο που θα χρειαστεί να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μεταφοράς θέσης. Παρά τις αρχικές προθέσεις του υπουργείου να τελειώσει το θέμα των μετεγγραφών μέσα στο πρώτο εξάμηνο, λόγω του όγκου των αιτήσεων αμφισβητείται η ολοκλήρωσή τους ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο.

Πηγή: e-dimosio.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *