Μobile ticket : Ο νέος τρόπος αγοράς των εισιτηρίων για τις μετακινήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες

Κοινοποιήστε το άρθρο

kinito 1Αλλάζει από τα Χριστούγεννα ο τρόπος αγοράς των εισιτηρίων για τις μετακινήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα, καθώς οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν χρήση της έξυπνης εφαρμογής που παρέχεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, του λεγόμενου «mobile ticket».

Συγκεκριμένα, οι συγκοινωνίες Αθηνών ετοιμάζουν ειδική εφαρμογή βάσει της οποίας θα λειτουργήσει ο νέος τρόπος αγοράς εισιτηρίων (mobile ticketing), που θα αποτελέσει το μεταβατικό στάδιο για το πέρασμα στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα».

Το mobile ticket θα αγοράζεται μέσω του app που θα εγκαθιστά ο επιβάτης στο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνό του ή το tablet του. Εκεί, θα βλέπει όλους τους τύπους των εισιτηρίων και με ένα κλικ πάνω σε αυτό που επιθυμεί θα προχωρά στην αγορά του. Η πληρωμή του εισιτηρίου θα γίνεται αυτόματα μέσω πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας που θα είναι συνδεδεμένη με τη συγκεκριμένη εφαρμογή του mobile ticketing.

Μετά την πληρωμή του εισιτηρίου ο επιβάτης θα το ενεργοποιεί με το πάτημα ενός κουμπιού. Στην οθόνη του κινητού του θα εμφανίζεται ένας μοναδικός κωδικός, καθώς και η αντίστροφη μέτρηση του χρόνου διάρκειας του εισιτηρίου.

Οταν θα γίνεται έλεγχος των εισιτηρίων, ο επιβάτης θα δείχνει στον ελεγκτή την οθόνη του κινητού του με τον μοναδικό κωδικό του οποίου η εγκυρότητα θα επιβεβαιώνεται με το σκανάρισμα από ειδικό σαρωτή.

Πηγή: e-dimosio.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *