ΟΑΕΔ: 7.000 θέσεις για Σχολεία από τα Κοινωφελή με ξεχωριστή προκήρυξη και συμβάσεις διάρκειας 6,5 μηνών

Κοινοποιήστε το άρθρο

oaed-programmata-640-300x200Θέμα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της έναρξης του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Το υπ. Εργασίας αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να δημοσιεύσει την πρώτη προκήρυξη μέσω της οποίας θα προσληφθούν 15.000 εποχικοί υπάλληλοι σε σχολεία, νοσοκομεία, μουσεία, ασφαλιστικά ταμεία, δικαστήρια, κ.α. 

Οι 15.000 θέσεις κατανέμονται ως εξής

 • 7.000 θέσεις στα σχολεία
 • 800 θέσεις στα μουσεία
 • 3.000 θέσεις στα νοσοκομεία
 • 700 θέσεις στη Δικαιοσύνη
 • 2.500 θέσεις στα ασφαλιστικά ταμεία

Σύμφωνα μετον υπουργό Εργασίας, η προκήρυξη για την Παιδείας θα είναι ξεχωριστή και θα αφορά
συμβάσεις διάρκειας 6,5 μηνών.Η προκήρυξη για τους δήμους και τις περιφέρειες θα είναι και αυτη ξεχωριστή και θα αφορά35.000 θέσεις.

Από τις συνολικά 50.000 θέσεις, ποσοστό 70% θα καλυφθεί από απόφοιτους δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης ενώ κατα 30% οι θέσεις θα καλυφθούν από πτυχιούχους πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Η επιλογή των ανέργων θα γίνει με τα κριτήρια που ίσχυαν και –επί του παρόντος δεν υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξουν- στο προηγούμενο πρόγραμμα. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν δελτίο ανεργίας και η προτεραιότητα δίδεται στους μακροχρόνια ανέργους, όπως και σε ανέργους που διαμένουν σε νοικοκυριά που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο. Η οικογενειακή όπως και η οικονομική κατάσταση θα είναι από τα βασικά κριτήρια για τη μοριοδότηση των ανέργων.

Κατανομή ανα Περιφέρεια

Η κατανομή των συνολικά 50.000 θέσεων ανά Περιφέρεια είναι η εξής: Αττική 15.000 , Κεντρική Μακεδονία 10.000, Περιφέρεια Ανατολική Μακεδονία & Θράκη 3.500, Θεσσαλία: 4.000, Ήπειρος 2.000, Ιόνια Νησιά 975 , Δυτική Ελλάδα 3.900 , Πελοπόννησος 2.500 , Βόρειο Αιγαίο  900, Κρήτη 2.750 , Δυτική Μακεδονία 1.200 , Νότιο Αιγαίο 1.275 και Στερεά Ελλάδα 2.000.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

 1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
 2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
 3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
 4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
 5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ

Πηγή: e-dimosio.gr, proson.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

2 απαντήσεις στο “ΟΑΕΔ: 7.000 θέσεις για Σχολεία από τα Κοινωφελή με ξεχωριστή προκήρυξη και συμβάσεις διάρκειας 6,5 μηνών”

 1. ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ??Η ΑΙΤΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ON LINE?? KAI AN NAI, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΩ ΤΙ ΧΑΡΤΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ Η’ ΣΤΟ SITE TOY ΑΣΕΠ, ΟΑΕΔ, ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΥ….ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ…ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  1. στη σελιδα του οαεδ θα αναρτηθει το προγραμμα και απο τη σελιδα του οαεδ γινεται η αιτηση ονλαιν.αν εισαι πτυχιουχος θα ζητηθει εντος καποιων ημερων να παρουσιασεις το πτυχιο. ετσι γινεται παντα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *