Διαγωνισμός HACKATHON από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 47

images (17)Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας και την Ερευνητική Μονάδα URENIO προσκαλούν τους προγραμματιστές της πόλης να συμμετάσχουν σε έναν μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών (hackathon) με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου αλλά και της πόλης.

Συνεχίζοντας το πετυχημένο εγχείρημα «Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη», οι διοργανωτές προσκαλούν τους προγραμματιστές να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας και να αναπτύξουν εφαρμογές web και κινητών τηλεφώνων, οι οποίες θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην πόλη.

Οι συμμετέχοντες στο hackathon καλούνται να εστιάσουν σε οποιοδήποτε από τα κρίσιμα θέματα που βελτιώνουν τη λειτουργία της πόλης: μεταφορές, ενέργεια, διατροφή, ύδρευση, κτίρια, υποδομές, διακυβέρνηση, κ.λπ. Μπορείτε να δημιουργήσετε εφαρμογές web ή κινητών στη γλώσσα και την πλατφόρμα της επιλογής σας.

Η κριτική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημιακοί, Ερευνητές και Επιχειρηματίες, θα αξιολογήσει τους συμμετέχοντες.

Οι τρεις πρώτες νικήτριες ομάδες θα λάβουν αντίστοιχα 3.000€, 2.000€, 1.000€

Οι συμμετέχοντες καλούνται να αξιοποιήσουν τις ιδέες των πολιτών για νέες ψηφιακές εφαρμογές που υποβλήθηκαν στα πλαίσια του διαγωνισμού «Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη», όπως επίσης και τα ανοιχτά δεδομένα που διαθέτει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός θα γίνει στον ανοιχτό χώρο συνεργατικής εργασίας Coho, Ναπ. Ζέρβα 10, Θεσσαλονίκη στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2014. Η βράβευση των νικητών θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου 2014.

Παρέχονται σύντομες παρουσιάσεις με τις βασικές κατευθύνσεις του διαγωνισμού, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε. Γεύματα, σνακ, αναψυκτικά και καφέ για να σας κρατήσουν σε εγρήγορση, καθώς και πρωϊνό το πρωί της Κυριακής.

Ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να φέρουν το φορητό υπολογιστή τους, δημιουργικότητα, πάθος, ικανότητες και ιδέες.

Επίσης, διάθεση συνεργασίας και ομαδικό πνεύμα καθώς θα συμμετάσχουν ως ομάδα. Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό πρέπει να δουλέψουν πάνω σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Οι διοργανωτές θα έχουν μια λίστα προβλημάτων, από τα οποία θα μπορούν να διαλέξουν οι συμμετέχοντες, χωρίς όμως αυτό να αποκλείει τη δυνατότητα να έχουν ήδη στο μυαλό τους οι προγραμματιστές κάποιο πρόβλημα και να δουλέψουν σε πάνω αυτό.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το πρόβλημα να εντάσσεται στη θεματολογία του hackathon. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 23/11/2014 ΕΔΩ

Πηγή:  www.diorismos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στο Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών
Προηγούμενο άρθρο
Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα : «Βάλε το φρούτο στη ζωή του παιδιού σου»
Μενού