Κοινωνικό Μέρισμα: Πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία καταβολής του

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 117
koinoniko meriasmaΤην προηγούμενη εβδομάδα με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα πιστώθηκε κοινωνικό μέρισμα ύψους περίπου 6 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς 7.990 νοικοκυριών, των οποίων οι αιτήσεις είχαν παραπεμφθεί σε έλεγχο και πλέον απομένει ο έλεγχος 4.600 υποθέσεων, στις οποίες αντιστοιχεί κοινωνικό μέρισμα ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Συνολικά οι δικαιούχοι κοινωνικού μερίσματος ανέρχονται σε 698.828 νοικοκυριά και το προς διάθεση ποσό ανέρχεται στα 453 εκατ. ευρώ, ήτοι σε 648,2 ανά δικαιούχο.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει πως οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα που υποβλήθηκαν μέσω του Taxis έως τις 30 Ιουνίου και εκκρεμούσαν, είτε λόγω ελέγχου των φορολογικών δηλώσεων, είτε διότι είχαν παραπεμφθεί προς έλεγχο στις εφορίες για την προσκόμιση των προβλεπόμενων δικαιολογητικών, θα διεκπεραιώνονταν στο διάστημα 1/10/2014 – 10/10/2014.

Σε κάποιες περιπτώσεις δικαιούχων οι καταβολές του μερίσματος καθυστέρησαν, είτε λόγω μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας εκκαθάρισης της φορολογικής δήλωσης του 2014 , είτε λόγω εκκρεμών φορολογικών ελέγχων. Αυτοί οι φορολογούμενοι θα λάβουν το μέρισμα εντός των επομένων ημερών.

Για να βεβαιωθούν για την καταβολή οι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν τις εξής ενέργειες:

  • Πρέπει να εισέλθουν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Taxis και να πατήσουν την επιλογή της αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα.
  • Μετά πρέπει να πατήσουν την επιλογή «εκτύπωση» και να δουν την κατάσταση της αίτησης τους.
  • Ο φορολογούμενοι που θα δουν στην κατάσταση της αίτησης την ένδειξη «Προς Πληρωμή» θα λάβουν κανονικά το κοινωνικό μέρισμα.

Πηγή: thestival.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Συνεχίζεται η αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction του ΤΑΙΠΕΔ.
Προηγούμενο άρθρο
Ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια οιτουρίστες που επισκέφτηκαν τη χώρα μας στο πρώτο εξάμηνο του έτους.
Μενού