Ενοποιούνται τα προνοιακά επιδόματα – Τι θα γίνει με τους 1,5 εκατ. δικαιούχους ;

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 124

familymoneyΣαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επιδόματα ξεκινούν από το 2015, οι οποίες θα αφορούν σε όλα τα προνοιακά επιδόματα, που λαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι. Στόχος είναι η συγκέντρωσή τους στο υπουργείο Εργασίας αλλά και η δικαιότερη κατανομή τους.

Μεταξύ των προνοιακών παροχών που ενοποιούνται είναι μεταξύ άλλων το ΕΚΑΣ, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα θέρμανσης, το κοινωνικό μέρισμα αλλά και παροχές για τις οποίες δεν καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές.

Μιλώντας στο Mega, ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κοκκόρης, εξήγησε πως πρόκειται για μια σημαντική μεταρρύθμιση με σκοπό τη δημιουργία ενός δίκαιου μηχανισμού για όλους τους πολίτες και πρόσθεσε:

«Στο ΕΚΑΣ θα γίνει διαχωρισμός από την κοινωνική ασφάλιση και θα μεταφερθεί στην πρόνοια. Κινούμαστε σε μια κατευθυντήρια γραμμή ενοποίησης, συγκέντρωσης όλων των επιδομάτων σε μια πηγή και θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας και της δικαιοσύνης».

Μέχρι στιγμής επικρατεί αλαλούμ με τα επιδόματα καθώς όπως έχουν διαπιστώσει οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας τρία υπουργεία, (Εργασίας – Οικονομικών – Εσωτερικών) και 325 δήμοι δίνουν 113 διαφορετικά προνοιακά επιδόματα σε χρήμα ή σε είδος με συνολικό ετήσιο κόστος 4,3 δισ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι είναι περίπου 1,5 εκατ. πολίτες και πρόκειται για άνεργους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με ειδικές ανάγκες, οικογένειες και φοιτητές. Όλα αυτά τα επιδόματα θα συγκεντρωθούν κάτω από την «ομπρέλα» του υπουργείου Εργασίας.

Πηγή: protothema.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αποστολή Βιογραφικών για τις Νέες Θέσεις Εργασίας στο Εργαστήριο Οδοντικής Τεχνολογίας Scandinavian Dental Group στη Θεσσαλονίκη
Προηγούμενο άρθρο
Αυτόνομη θέρμανση με φυσικό αέριο
Μενού