Αποζημιώσεις 8,8 εκατ. € για τους απολυμένους της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης Sprider Stores στην Ελλάδα

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 189

SPRIDER LOGOΗ ΕΕ θα πρέπει να διαθέσει βοήθεια ύψους 8,8 εκατ. ευρώ στους απολυμένους της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης Sprider Stores στην Ελλάδα προκειμένου αυτοί να μπορέσουν να βρουν μία νέα θέση εργασίας.

Αυτή ήταν η σύσταση της επιτροπής Προϋπολογισμών του ΕΚ την Τρίτη, 4 Νοεμβρίου.

Τα νομοθετικά σχέδια μένει τώρα να εγκριθούν από την ολομέλεια του ΕΚ και το Συμβούλιο των Ευρωπαίων Υπουργών. Η Ελλάδα υπέβαλε αίτηση για ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής (ΕΤΠ), όταν η αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης Sprider Stores, χτυπημένη από την χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, απέλυσε 761 εργαζομένους σε Κεντρική Μακεδονία και Αττική.

Οι λιανικές πωλήσεις επλήγησαν από την αυξανόμενη ανεργία και τη δραστική μείωση των δανείων προς τον ιδιωτικό τομέα.

Τα 7,29 εκατ. ευρώ της ενίσχυσης από το ΕΤΠ θα δοθούν για την κατάρτιση των 761 απολυμένων και την παροχή βοήθειας σε αυτούς προκειμένου να μπορέσουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας. Επίσης, 1,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τους 171 πρώην εργαζομένους της Ιρλανδικής εταιρίας κατασκευής κοσμημάτων Andersen Ireland Limited, η οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε απολύσεις μετά την αύξηση των εισαγωγών από την Ασία και την κυριαρχία των προϊόντων αυτών στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το Συμβούλιο θα ψηφίσει στις 10 Νοεμβρίου επί των δύο αιτήσεων, ενώ η ολομέλεια του ΕΚ αναμένεται να δώσει την τελική έγκρισή της στη δεύτερη σύνοδο ολομέλειας του Νοεμβρίου (24-27 Νοεμβρίου).

Πηγή: www.diorismos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Υποβολή δηλώσεων για ενισχύσεις τευτλοπαραγωγών στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Προηγούμενο άρθρο
Η δυναμική διείσδυση των ελληνικών κρασιών στην παγκόσμια αγορά
Μενού