Ηλεκτρονικά θα μπορούν οι πολίτες να καταγγείλουν τους γιατρούς που ζητούν φακελάκι

Κοινοποιήστε το άρθρο

υπουργείο υγείας logoΤο Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να δημιουργήσει ιστοσελίδα στην οποία θα μπορούν να καταγγέλλουν οι πολίτες περιστατικά χρηματισμού σε δημόσια νοσοκομεία.

Στον συγκεκριμένο ιστότοπο οι πολίτες θα μπορούν να καταθέτουν επώνυμα και υπεύθυνα τις καταγγελίες τους προκειμένου να ελέγχονται από τα αρμόδια όργανα.

Με τον τρόπο αυτόν η καταγγελία θα φτάνει εκεί που πρέπει, ενώ θα υπάρχει ο κατάλληλος χειρισμός στο ευαίσθητο θέμα που αφορά.

Τα παραπάνω προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαφθοράς και Απάτης στον χώρο της Υγείας (EHCFCN), ή οποία πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε ότι επιτροπή ειδικών που έχει συσταθεί στο υπουργείο Υγείας, έχει παραδώσει μια σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Για το «φακελάκι» στα χειρουργεία προτείνεται η διαμόρφωση ενός διαφανούς συστήματος διαχείρισης των επεμβάσεων.

Θα γίνεται μια δέσμευση του χειρουργείου ήδη από τη μονάδα Υγείας ή το τμήμα επειγόντων περιστατικών που παραπέμπει τον ασθενή. Το σύστημα θα είναι ανηρτημένο στο Διαδίκτυο και όλοι θα γνωρίζουν σε ποιο χειρουργείο χειρουργεί κάθε γιατρός και τη χρονική σειρά προτεραιότητας.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *