Εν αναμονή προκηρύξεων για 3.372 νέες θέσεις στην Υγεία

Κοινοποιήστε το άρθρο

iatroiΣτο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες που αφορούν στην έκδοση τεσσάρων διαφορετικών προκηρύξεων, μέσω των οποίων θα πληρωθούν κενά σε διάφορες δομές, όπως νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ καθώς και άλλους υγειονομικούς τομείς.

Οι προκηρύξεις θα αφορούν προσλήψεις στις δομές της Υγείας 3.372 ατόμων και όπως αναφέρεται στα «Νέα», οι 2.500 θέσεις θα καλυφθούν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και αφορούν διάφορες ειδικότητες, όπως βοηθητικό προσωπικό, υγειονομικό διοικητικό-λογιστικό, νοσηλευτικό, τεχνικό, τραυματιοφορείς κ.α.  Η χρονική διάρκεια απασχόλησης θα είναι πέντε μήνες.

Παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για την πρόληψη 370 μόνιμων γιατρών καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και σύντομα θα γίνει η εγγραφή του απαιτούμενου κονδυλίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Πρόκειται για θέσεις που είχαν κριθεί το 2011, αλλά παρέμεναν ανενεργές.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργό Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, άμεσα θα εκδοθεί και μια ακόμη προκήρυξη για την πλήρωση 302 θέσεων επικουρικού ιατρικού προσωπικού σε νοσοκομεία. Ήδη έχουν προσληφθεί 498 άτομα στην κατηγορία αυτή.

Τέλος, θέμα ημερών είναι να σταλεί στο ΑΣΕΠ και το σχέδιο για την πρόσληψη 200 διασωστών και πληρωμάτων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ, μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διοικητικών διαδικασιών.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

2 απαντήσεις στο “Εν αναμονή προκηρύξεων για 3.372 νέες θέσεις στην Υγεία”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *