Υποτροφίες σύντομης διάρκειας για διδακτορική ή μεταδιδακτορική έρευνα σε Ρουμανικά ΑΕΙ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 144

ypotrofies2013Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας προκήρυξε υποτροφίες σύντομης διάρκειας τριών ως οκτώ (3-8) μηνών για διδακτορική και μεταδιδακτορική έρευνα στα κυριότερα Ρουμανικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για το 2015 στο πλαίσιο της Γαλλοφωνίας.

Οι υποτροφίες υπό την επωνυμία «Ευγένιος Ιονέσκο» (Eugen Ionescu) χορηγούνται στο πλαίσιο  του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας (OIF), στον οποίο συμμετέχουν η Ελλάδα και η Ρουμανία ως πλήρη μέλη.

Το πρόγραμμα  διαχειρίζεται το Πανεπιστημιακό Γραφείο Γαλλοφωνίας (AUF), με εκπροσώπηση του στο Βουκουρέστι (Γραφείο Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προέρχονται από Ανώτατο Εκπαιδευτικό  Ίδρυμα – μέλος του Πανεπιστημιακού Γραφείου Γαλλοφωνίας, (AUF), να είναι διδακτορικοί φοιτητές ηλικίας μικρότερης των 40 ετών, για την υποτροφία διδακτορικής έρευνας,  ή ερευνητές ή και καθηγητές εν ενεργεία στο εν λόγω εκπαιδευτικό Ίδρυμα, κάτοχοι διδακτορικού τίτλου επί όχι λιγότερα των πέντε (5) ετών και ηλικίας μικρότερης των 47 ετών, για την υποτροφία μεταδιδακτορικής έρευνας.

Προτείνονται σχεδόν όλα τα επιστημονικά πεδία, περιλαμβανομένων των Τεχνών, των Γλωσσών και του Τουρισμού.

Γλώσσα: απαραιτήτως Γαλλική.

Η υποτροφία περιλαμβάνει εισιτήριο μετ’ επιστροφής και μηνιαία αποζημίωση για μεν τους διδακτορικούς υποτρόφους 800 Ευρώ για δε τους μεταδιδακτορικούς υποτρόφους 1.000 Ευρώ. Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής αποστολής του πλήρους φακέλου: 14 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα  17.00 (τοπική ώρα  Βουκουρεστίου Ρουμανίας).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έρθουν απευθείας σε επαφή με τα Ρουμανικά πανεπιστημιακά Ιδρύματα, αποστέλλοντας έντυπο με τα βασικά τους στοιχεία για την προεγγραφή τους, καθώς και σύντομη επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για την υποβολή του φακέλου καθώς και  τα επιστημονικά πεδία για τα οποία χορηγούνται οι υποτροφίες «Ευγένιος Ιονέσκο» (Eugen Ionescu), περιλαμβανομένων  των  στοιχείων απευθείας επικοινωνίας των Ρουμανικών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι ερευνητές να αναζητήσουν στην διεύθυνση: http://www.auf.org/appels-offre/bourses-eugen-ionescu-14-15-appel/ για τα προς συμπλήρωσιν έντυπα: http://formulaires.auf.org για συμπληρωματικές πληροφορίες:  email υπευθύνων του προγράμματος: Dana GEORGESCU, dana.georgescu@auf.org Bianca OPRISAN, , bianca.oprisan@auf.org Οι αιτήσεις και τα υπόλοιπα έγγραφα θα αποσταλούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά σε μορφή  PDF.

Πηγή: www.diorismos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ποιοι φόροι υπέρ τρίτων καταργούνται ;
Προηγούμενο άρθρο
Οδηγίες για την αξιολόγηση διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων
Μενού