Βράβευσε τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις ο ΣΕΒΕ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 152

competitors-on-podium-270213Επιχειρήσεις που άντεξαν στην κρίση, άντεξαν την πιστωτική ασφυξία, στράφηκαν στις αγορές του εξωτερικού για να επιβιώσουν και τα κατάφεραν βράβευσε για τρίτη χρονιά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος με τα βραβεία «Ελληνική Αξία».

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Αθανάσιος Σαββάκης σημείωσε ότι πολύ πριν την κρίση ο Σύνδεσμος είχε επισημάνει την ανάγκη υιοθέτησης βιομηχανικής πολιτικής στη χώρα και ότι ακόμη «αναζητούμε τις κυβερνητικές αποφάσεις για τη διάσωση της μεταποίησης». Επιγραμματικά αναφέρθηκε σε προτάσεις του ΣΒΒΕ που δεν έχουν ακόμη δρομολογηθεί, όπως το εθνικό συμβούλιο βιομηχανίας, τη στήριξη της ρευστότητας κατά το πρότυπο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, την κατάργηση των μη ανταποδοτικών τελών, τον συμψηφισμό των οφειλών από και προς το δημόσιο, τη μείωση του ενεργειακού κόστους, την παροχή εγγυήσεων για τους εξαγωγείς, και σχολίασε ότι «η λίστα με αυτά που δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια είναι πολύ μεγαλύτερη». Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είπε ότι πρόκειται για «επιχειρήσεις που ξεχώρισαν στο δύσκολο περιβάλλον της κρίσης», είχαν «αξιοσημείωτες επιδόσεις ακόμη και για τα προ κρίσης δεδομένα», επένδυσαν στη διεθνοποίηση παρά το περιβάλλον αβεβαιότητας αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας, και είναι επιχειρήσεις που «οραματίζονται την Ελλάδα μετά την κρίση» παρά το γεγονός ότι «μέρος της κοινωνίας εξακολουθεί να είναι απέναντι στην επιχειρηματικότητα». Τέλος, υποσχέθηκε ότι ο ΣΒΒΕ εξακολουθεί να στηρίζει έμπρακτα τη βιομηχανία παρεμβαίνοντας στα κέντρα λήψης αποφάσεων χωρίς συμβιβασμούς.

Στην ομιλία του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η χώρα για πρώτη φορά μετά από χρόνια πέρασε από την ύφεση στην ανάπτυξη 1,7%, καθώς και στη μείωση της ανεργίας κατά 2,1%, στοιχεία που κατά τον ίδιο δείχνουν τη μεγάλη στροφή της οικονομίας και επιβεβαιώνουν ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού έπιασαν τόπο. Υποστήριξε ότι οι επιχειρήσεις έδειξαν αντοχή και υπομονή και η κυβέρνηση αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση, ενώ ότι η χώρα υπέφερε από το σύνδρομο της αδράνειας και του πολιτικού κόστους. Ισχυρίστηκε ότι οι «θετικές ανατροπές» των τελευταίων ετών ήταν «υπέρ των εργαζομένων και των επιχειρήσεων ταυτόχρονα», καθώς η ευελιξία στην αγορά εργασίας «διευκόλυνε τους εργαζόμενους να βρουν δουλειά»(!) και δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους «για το καλό των εργαζομένων και των επιχειρήσεων».
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας παραδέχτηκε ότι οι επιχειρήσεις που βραβεύονται τα κατάφεραν «παρά τη συσσωρευμένη φορολογική επιβάρυνση και την πιστωτική ασφυξία». Επεσήμανε ότι μετά από τα δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν η χώρα πέτυχε τη σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών, αποκατέστησε τη διεθνή της θέση και σχεδιάζει την επόμενη μέρα. «Εργαζόμαστε για την τελευταία αξιολόγηση από την τρόικα και για το πλαίσιο συνεργασίας για την επόμενη μέρα» είπε, προβλέποντας ότι η τελευταία αυτή διαπραγμάτευση θα έχει ευτυχή κατάληξη.ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
Το βραβείο γυναικείας επιχειρηματικότητας έλαβε η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της ηπειρωτικής βιομηχανίας ΒΙΚΟΣ Ελένη Θεοχάρη, για τις σημαντικές επιδόσεις της εταιρείας στους τομείς της καινοτομίας, της εξωστρέφειας, της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Το βραβείο καινοτομίας έλαβε η MLS Πληροφορική. Όπως είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Γιάννης Ζάννας, «πιστέψαμε στα ελληνικά μυαλά, στους έλληνες επιστήμονες, και συνεχίζουμε επί 25 χρόνια με πίστη στο όραμα της δημιουργίας καινοτόμων προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία».
Έπαινοι καινοτομίας δόθηκαν στις εταιρείες Αnatomic Ηealth με τρεις ευρωπαϊκές ευρεσιτεχνίες (που όπως σχολίασε ο ιδρυτής της, Π. Γιαννούλης, μπορεί να προμηθεύει το σύστημα υγείας της Φιλανδίας, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να μπει στους δημόσιους διαγωνισμούς, παρότι τιμολογούσε στο 1/10 της τιμής που πλήρωναν τα ελληνικά νοσοκομεία) και Ρelopac, που εξάγει το 93% των προϊόντων της (τυποποιημένες ελιές χωρίς κουκούτσι) – όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της Κ. Κωνσταντινίδης, «η καινοτομία στο πιο παραδοσιακό προϊόν είναι μονόδρομος».
Βραβείο εξωστρέφειας έλαβε η Οlympia Εlectronics που εξάγει σε 72 χώρες ηλεκτρικά συστήματα ασφαλείας – όπως τόνισε ο πρόεδρός της Δημήτρης Λακασάς, πριν από δύο χρόνια το ρίσκο λόγω χώρας (country risk) εμπόδισε μια συμφωνία με αμερικανικό όμιλο, κάτι που τελικά επιτεύχθηκε το 2014. Έπαινοι εξωστρέφειας δόθηκαν στις εταιρείες ΕΚΜΕ (οικογενειακή μονάδα που προμηθεύει εξοπλισμό σε διυλιστήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό) και ΕΒΙΑΛ (δραστηριοποιείται στην έλαση αλουμινίου και το 45% του τζίρου της προέρχεται από τις 17 χώρες όπου εξάγει και εξ αυτού δημιούργησε 50 νέες θέσεις εργασίας τα χρόνια της κρίσης).
Βραβείο για την προστασία του περιβάλλοντος έλαβε η εταιρεία Ελληνικοί Λευκόλιθοι. Όπως σχολίασε ο εκπρόσωπός της Δ. Τσακανιώτης, «θέλει περισσή τόλμη και ανδρεία να δώσεις βραβείο περιβάλλοντος σε εξορυκτική βιομηχανία», ενώ απευθυνόμενος προς τα μέλη της κυβέρνησης σημείωσε με νόημα ότι η βιομηχανία είναι υπό διωγμό και ότι το fast track είναι στην πραγματικότητα slow motion. Έπαινος στην ίδια κατηγορία απονεμήθηκε στην εταιρεία Sunlight – όπως είπε ο εκπρόσωπός της Στ. Κανίδης, σε όλες τις θάλασσες του κόσμου υπάρχει ένα υποβρύχιο με ελληνική μπαταρία.
Το βραβείο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης δόθηκε στην εταιρεία τσιμέντων ΤΙΤΑΝ και ο έπαινος για την ίδια κατηγορία στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.
Το βραβείο αριστείας στην κατηγορία μικρή επιχείρηση έλαβε η εταιρεία Κυριακίδης Βασίλειος ΑΒΕΤΕ (παράγει εξαρτήματα για αυτοκίνηση, ναυτιλία κλπ.). Το βραβείο αριστείας για μεσαία επιχείρηση έλαβε η Ρalaplast ΑΕ (παράγει πλαστικά εξαρτήματα και σωλήνες άρδευσης). Το βραβείο αριστείας για μεγάλη επιχείρηση έλαβε η εταιρεία Χύτος ΑΒΕΕ που παράγει το νερό Ζαγόρι. Έπαινος αριστείας απονεμήθηκε στην εταιρεία πληροφορικής Έψιλον ΝΕΥ – όπως σημείωσε ο πρόεδρός της και δήμαρχος Αριστοτέλη Νίκος Μίχος, «η επιχειρηματικότητα αντέχει, βρίσκει διαφορετικούς δρόμους να πάει μπροστά». Όσο για τις δύο του ιδιότητες είπε ότι «πρέπει να γίνουμε συνυπεύθυνοι για τις εξελίξεις, όχι να ζητάμε ευθύνες». Επίσης έπαινο αριστείας έλαβε η εταιρεία Φαίδων, που παράγει βιολειτουργικά τρόφιμα σε συνεργασία με το ΑΠΘ.
Το βραβείο αριστείας στην κατηγορία μεγάλη επιχείρηση έλαβε η Κleeman Ελλάς και τον έπαινο στην ίδια κατηγορία η Α. Χατζόπουλος ΑΕ και η SP Cartonpack.

makthes.gr

 

Πηγή : seleo.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στα Lidl σε Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο και Ασπρόπυργο
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στην εταιρεία Constantinou Bros Hotels
Μενού