Πάνω από 700 οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Κοινοποιήστε το άρθρο

MONEY-copy1Στις κοινωνικές υπηρεσίες των 13 δήμων που έχουν επιλεγεί για την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος μπορούν να πηγαίνουν οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα κριτήρια και αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στην ιστοσελίδα energo-eke.gr.

Η διαδικασία ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου και κατά την υποβολή των πρώτων 505 αιτήσεων το σύστημα «έπεσε».

Η βλάβη τελικά αποκαταστάθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, αλλά η ζημιά στην αξιοπιστία μιας ακόμη ηλεκτρονικής εφαρμογής είχε ήδη γίνει.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, αιτήσεις υποβάλλονται και στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, όπου αρμόδιοι υπάλληλοι έχουν ήδη καταρτιστεί και θα μπορούν να βοηθήσουν τους πολίτες για τη συμπλήρωσή τους.

Μέχρι τις 20.15 το απόγευμα της Κυριακής είχαν υποβληθεί 734 αιτήσεις για το κοινωνικό εγγυημένο εισόδημα. Οι 327 αιτήσεις οριστικοποιήθηκαν, οι 263 έγιναν αποδεκτές και οι 64 απορρίφθηκαν.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία χορήγησης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ξεκίνησε πιλοτικά σε 13 δήμους όλης της χώρας για το επόμενο εξάμηνο και εκτιμάται ότι θα διατεθεί σε 20.000 άτομα.

Το ετήσιο όριο εισοδήματος ανέρχεται στα 200 ευρώ τον μήνα για μεμονωμένο άτομο και 300 ευρώ για ζευγάρι.

Για κάθε ανήλικο τέκνο το ποσό αυξάνεται κατά 50 ευρώ τον μήνα και 100 ευρώ για κάθε ενήλικο τέκνο. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2015.

Από το υπουργείο Εργασίας επισημαίνουν ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη βιασύνη από τους δικαιούχους, καθώς έχει προβλεφθεί ότι όσοι υποβάλλουν αιτήσεις έως 31 Δεκεμβρίου 2014 θα λάβουν αναδρομικά και το ποσό του Νοεμβρίου.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

4 απαντήσεις στο “Πάνω από 700 οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα”

  1. Γεια σας ήθελα να ρωτήσω έχω να δουλέψω κανονικά με ένσημα από τις 2009, έχω κάρτα ανεργίας για 6 μηνες. Από τις 2009 μέχρι τώρα δούλεψα ως δασκάλα αγγλικών και φροντίδα για παιδιά. Μπορώ να δηλώσω? Δεν περνώ καμία βοήθεια από πουθενά (εκτός κάτι λίγα απω την μαμά μου) Μένω στο Δήμου Ελληνικού δεν έχω καμία βοήθειά από εκεί γιατί είμαι μόνη χωρίς παιδιά κλπ

    1. Μπορείτε να κάνετε την αίτηση σας και αν πληρείτε τις προϋποθέσεις τότε θα σας δοθεί το συγκεκριμένο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

      1. Μπορείτε να κάνετε την αίτηση σας και αν πληρείτε τις προϋποθέσεις τότε θα σας δοθεί το συγκεκριμένο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *