Υπουργείο Δικαιοσύνης : Ψήφιση τροπολογίας νομοσχεδίου για την επίλυση των προβλημάτων στην Εθελοντική Εργασία

Κοινοποιήστε το άρθρο

αρχείο λήψης (1)Στην ψήφιση τροπολογίας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με στόχο να αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν δημιουργήσει πράξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου προχώρησε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με αυτή:

-Οι δημοτικοί υπάλληλοι θα μπορούν  να μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες της αυτοδιοίκησης και πριν τη διετία της δοκιμαστικής υπηρεσίας τους.

-Σε περίπτωση αίτησης μετάταξης υπαλλήλου θα λαμβάνεται υπόψη για τη μετάταξη η γνώμη που είναι ευνοϊκή για τον υπάλληλο. Οι σχετικές ρυθμίσεις θα έχουν αναδρομική ισχύ από το 2013.

Αξίζει να επισημανθεί ότι σχετικό αίτημα για την τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας είχε διατυπωθεί και από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (αριθμ. πρωτ.: 1180/4-11-2014).

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ψηφισθείσα διάταξη προβλέπεται ότι:

«Άρθρο 90:

  • Κατά την αληθή έννοια του άρθρου 30 του Ν.4223/2013 (Α’ 287) επιτρέπεται και η μετάταξη υπαλλήλων που δεν έχουν διανύσει τη διετία της δοκιμαστικής υπηρεσίας, το δε πεδίο εφαρμογής αυτού περιλαμβάνει και μετατάξεις υπαλλήλων δήμων σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου του ίδιου ή άλλου δήμου και το αντίστροφο.
  • Κατά την αληθή έννοια της περίπτωσης β’ της παρ.2 του άρθρου 30 του Ν.4223/2013, όπως τροποποιήθηκε με την παρ.8 του Ν.4250/2014 (Α’ 74), εφόσον η αίτηση του υπαλλήλου συνοδεύεται από σύμφωνα γνώμη του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου, ενώ η γνώμη του αρμόδιου για το διορισμό οργάνου του φορέα προέλευσης είναι αρνητική, τότε λαμβάνεται υπόψη για τη μετάταξη η γνώμη που είναι ευνοϊκή για τον υπάλληλο.
  • Η ισχύς του παρόντος άρθρου αρχίζει από τη δημοσίευση του Ν.4223/2013 (Α’ 287).»

Πηγή: aftodioikisi.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *