Ημερίδα : Ο Δήμος Αθηνών τιμά την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 181

timthumbΟ δήμος Αθηναίων, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά τις βίας κατά των γυναικών, διοργανώνει την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο (Ακαδημίας 50), από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ., ημερίδα με θέμα «Δημοτικοί Ξενώνες Φιλοξενίας για γυναίκες θύματα βίας: Προκλήσεις και προοπτικές», ενώ οι πόρτες του Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών θα λειτουργούν, πλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. 

«Η βία κατά των γυναικών αποτελεί θεμελιώδη παράβαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αλλά και σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την ζωή των γυναικών.

Οι γυναίκες, όπως κι άλλες, ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, γίνονται συχνά θύματα διακρίσεων. Διακρίσεις, που, δυστυχώς, όχι μόνον δεν εξαλείφονται, αλλά επιμένουν και ενισχύονται», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης.

«Η καταπολέμηση των διακρίσεων  αυτών, αποτελεί σταθερό ζητούμενο για το δήμο της Αθήνας, ο οποίος σε μια έμπρακτη υποστήριξή στις γυναίκες θύματα βίας και στα παιδιά τους, εξασφαλίζει από σήμερα τη δυνατότητα 24ωρης υποδοχής στο νέο Δημοτικό Ξενώνα».

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων είναι δυναμικότητας 20 δωματίων και προσφέρει στέγαση σε γυναίκες θύματα σωματικής, ψυχολογικής, οικονομικής υστέρησης ή σεξουαλικής βίας και στα παιδιά τους, καθώς συμβουλευτική στήριξη σε αυτές.

Πηγή: aftodioikisi.gr

 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
TAXISnet: 3 Βήματα για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις – Άνοιξε η εφαρμογή
Προηγούμενο άρθρο
10.000 Θέσεις Εργασίας στο Δημόσιο ως τα Χριστούγεννα
Μενού