TAXISnet: 3 Βήματα για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις – Άνοιξε η εφαρμογή

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 146

taxisΆνοιξε το βράδυ της Δευτέρας η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Τaxisnet μέσω της οποίας οι οφειλέτες θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να υπαχθούν στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία σε 72 ή 100 μηνιαίες δόσεις.

Η ρύθμιση αφορά περίπου 4 εκατ. οφειλέτες του Δημοσίου που συνολικά χρωστούν 71,5 δισ. ευρώ ενώ ρυθμίζονται οφειλές που έχουν βεβαιωθεί και καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι και την 1η Οκτωβρίου 2014. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.gsis.gr. ενώ η διαδικασία είναι απλή και ολοκληρώνεται σε τρια βήματα.

Με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet εισέρχεστε στον λογαριασμό σας και επιλέγετε «Εφαρμογές Taxis». Στη «Ρύθμιση Οφειλών» επιλέγετε την ένδειξη «Αίτηση Ρύθμισης Οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014».

Πρώτο βήμα: Στην οθόνη του υπολογιστή εμφανίζεται η «Υποβολή Αίτησης» και κάνοντας κλικ στην επιλογή «Υποβολή νέας» , εμφανίζεται η καρτέλα με τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες εντάσσονται υποχρεωτικά στη ρύθμιση. Συγκεκριμένα εμφανίζεται το σύνολο των οφειλών προς ρύθμιση και συγκεκριμένα το κεφάλαιο και οι προσαυξήσεις μέχρι την ημερομηνία αίτησης.

Δεύτερο βήμα: Σε πίνακα εμφανίζονται το ποσοστό της έκπτωσης, το ποσό της έκπτωσης παγιωμένων προσαυξήσεων, οι προσαυξήσεις μετά την ημερομηνία της αίτησης, το ρυθμιζόμενο πληρωτέο ποσό, ο μέγιστος αριθμός δόσεων, το ποσό της δόσης. Ο οφειλέτης θα πρέπει να επιλέξει το πρόγραμμα ρύθμισης δόσεων στο οποίο επιθυμεί να ενταχθεί και να κάνει κλικ πάνω στον αριθμό των δόσεων. Αμέσως εμφανίζεται το ποσό της μηνιαίας δόσης και το συνολικό πληρωτέο ποσό.

Τρίτο βήμα: Στην οθόνη του υπολογιστή εμφανίζεται η αίτηση «ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014» όπου τα στοιχεία του οφειλέτη είναι προσυμπληρωμένα. Με την υποβολή της αίτησης ολοκληρώνεται η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση.

Αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες δεν εντάσσονται στη ρύθμιση, το σύστημα δεν επιτρέπει στο φορολογούμενο να προχωρήσει στην υποβολή αίτησης πριν ρυθμίσει μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων ή εξοφλήσει τις εκτός ρύθμισης ληξιπρόθεσμες οφειλές του. Σε αυτή την περίπτωση εμφανίζεται το μήνυμα «έχετε ληξιπρόθεσμες ατομικές οφειλές οι οποίες δεν εντάσσονται στην παρούσα ρύθμιση. Προκειμένου να τηρηθεί η ρύθμιση την οποία αιτήστε , θα πρέπει να τακτοποιήσετε αυτές τις εκκρεμότητές σας».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Νέο Λύκειο : Δείτε το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών και την Τροπολογία στις Πανελλαδικές
Προηγούμενο άρθρο
Ημερίδα : Ο Δήμος Αθηνών τιμά την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών
Μενού