Ποια είναι τα επαγγέλματα με το περισσότερο άγχος ;

Κοινοποιήστε το άρθρο

jobsΔεν είναι όλα τα επαγγέλματα ίδια! Άλλα απαιτούν μεγαλύτερη υπευθυνότητα, με αποτέλεσμα να έχουν και περισσότερο στρες, ενώ αντίθετα άλλα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πιο άνετα και χαλαρα.

Δείτε λοιπόν εν συνεχεία ποια είναι τα οχτώ πιο στρεσογόνα επαγγέλματα, σύμφωνα με μία μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο.

  1. Νοσοκόμοι – Νοσηλευτές.Γενικότερα, τα άτομα που εργάζονται στον τομέα φροντίδας ηλικιωμένων και παιδιών βρίσκονται στην κορυφή της λίστας όσων πάσχουν από κατάθλιψη.
  1. Σερβιτόροι.Οι σερβιτόροι αν και εργάζονται υπερβολικά, έχουν μικρές χρηματικές απολαβές, ενώ δέχονται συνεχώς εντολές από πολλά διαφορετικά άτομα, κάτι που αυξάνει σημαντικά το στρες.
  1. Κοινωνικοί λειτουργοί.Καθημερινά διαχειρίζονται πιεστικές καταστάσεις, που στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αναπόφευκτά, τους επηρεάζουν ψυχολογικά.
  1. Εργαζόμενοι στην Υγεία.Οι αυξημένες ευθύνες των εργαζομένων στην Υγεία, είναι φυσικό να προκαλεί αυξημένο στρες.
  1. Καλλιτέχνες.Επαγγέλματα που έχουν σχέση με την ανάδειξη της καλλιτεχνικής φύσης, όπως ζωγράφοι, συγγραφείς, ηθοποιοί, συνδυάζονται με μη σταθερό ωράριο και πιεστικό πρόγραμμα.
  1. Δάσκαλοι.Είναι μία από τις δουλειές που δεν τελειώνουν με την επιστροφή στο σπίτι. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, απαιτούν επιπλέον ώρες μελέτης και προετοιμασίας.
  1. Τεχνικοί υποστήριξης.Οι εργαζόμενοι αυτού του τομέα βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα και στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.
  1. Οικονομικοί σύμβουλοι.Είναι ευνόητο ότι η διαχείριση ξένης περιουσίας και το οικονομικό ρίσκο στις επενδύσεις, έχει ως αποτέλεσμα το αυξημένο στρες για τους εργαζόμενους σε αυτούς τους τομείς.

Πηγή: diorismos.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *