Έρχονται 50.000 προσλήψεις σε δήμους και στο Δημόσιο

Κοινοποιήστε το άρθρο

oaed2-1-300x121Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σήμανε με την απόφαση που περιλαμβάνει όλες τις διαδικασίες και τα κριτήρια για πεντάμηνη πρόσληψη 50.000 ανέργων σε δήμου, περιφέρειες και δημόσιες υπηρεσίες.

Ωφελούμενοι μπορούν να είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958).

Θα πρέπει επίσης να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

·         Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

·         Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

·         Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ (για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα).

·         Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

Μετά την έκδοση της σχετικής δημόσιας πρόσκλησης του ΟΑΕΔ οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά στον Οργανισμό αίτηση συμμετοχής. Η ηλεκτρονική αίτηση θα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και μετά τη συμπλήρωση της θα αποστέλλεται μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr) εντός της προθεσμίας που θα αναφέρει η πρόσκληση.

Βάσει των αιτήσεων, ο ΟΑΕΔ θα καταρτίσει στη συνέχεια Πίνακα Κατάταξης Ανέργων και από αυτόν θα επιλέγονται οι ωφελούμενοι με βάση τη συνολική βαθμολογία του και τις προτιμήσεις τους.

Τα κριτήρια κατάταξής των ωφελούμενων είναι το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας με ανώτατο όριο του 36 μήνες, το χρονικό διάστημα συνεχόμενής εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων που εμπίπτουν στην κατηγορία όπου όλα τα μέλη της οικογένειας είναι άνεργα με ανώτατο όριο του 36 μήνες, το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, η ηλικία και ο αριθμός ανήλικων τέκνων.

Όσοι προσληφθούν θα λαμβάνουν 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 490 ευρώ μηνιαίως εάν πρόκειται για ανέργους άνω των 25 ετών και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 427 ευρώ μηνιαίως εάν πρόκειται για ανέργους κάτω των 25 ετών.

Επίσης, προβλέπεται πόσο για ασφαλιστικές εισφορές του εργαζόμενοι και του εργοδότη και το οποίο για ανέργους άνω των 25 ετών δεν θα υπερβαίνει τα 258 ευρώ και  για ανέργους κάτω των 25 ετών τα 225 ευρώ.

Εκτός από τα ποσά αυτά ο ΟΑΕΔ δεν υποχρεούται να καταβάλλει στους ωφελούμενους οποιαδήποτε άλλη παροχή ή ενίσχυση (άδειά, επίδομα αδείας, ειδικές άδειες κ.α.). Σημειώνεται ότι, ειδικά για θέσεις στον τομέα αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας, το χρονικό διάστημα απασχόλησης μπορεί να φτάσει έως και έξι μήνες και 15 ημέρες. Στην περίπτωση αυτή η σύμβαση αναστέλλεται κατά τη διάρκεια των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα.

Πηγή: proson.gr via Τα Νέα

Κοινοποιήστε το άρθρο

4 απαντήσεις στο “Έρχονται 50.000 προσλήψεις σε δήμους και στο Δημόσιο”

  1. Μετά την έκδοση της σχετικής δημόσιας πρόσκλησης του ΟΑΕΔ οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά στον Οργανισμό αίτηση συμμετοχής. Η ηλεκτρονική αίτηση θα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και μετά τη συμπλήρωση της θα αποστέλλεται μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr) εντός της προθεσμίας που θα αναφέρει η πρόσκληση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *