Ραγδαία επιδείνωση του καιρού – Σε επιφυλακή στον Έβρο, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 132

imagesΣημαντική επιδείνωση παρουσιάζει από τη νύχτα ο καιρός. Η κακοκαιρία ξεκίνησε από τα νότια τμήματα της χώρας, ενώ σήμερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και αργότερα στην κεντρική και βόρεια Μακεδονία, τη Θράκη και στο βόρειο Αιγαίο.

Μέχρι το βράδυ, η κακοκαιρία θα επηρεάσει και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι περισσότερο ισχυρά στο ανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη, ενώ οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως πάνω από θαλάσσια τμήματα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας και του Ιονίου. Τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 11 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 3 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 13 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες, 15 έως 19 βαθμούς στην Κρήτη, 14 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό, Νότιο, Νοτιοανατολικό και Ανατολικό Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και αργότερα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και αργότερα μέτριοι 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές κυρίως στα ανατολικά περιμένουμε. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξαίρεση τις πρωινές ώρες στα ανατολικά όπου πρόσκαιρα οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις όπου βαθμιαία θα αυξηθούν, με βροχές μετά το μεσημέρι και αργότερα τοπικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1300μ). Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο. Σταδιακά το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νότια. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας. Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια νότιων διευθύνσεων 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ οι οποίοι από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων τη νύχτα από τα δυτικά. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Επιφυλακή στον Έβρο

Την ίδια ώρα,πάνω από το όριο συναγερμού παραμένει η στάθμη του ποταμού Έβρου στο Πύθιο (στα 6,35 μέτρα, με το όριο συναγερμού στα 5,70 μέτρα), γεγονός που κινητοποιεί το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και των Δήμων, που παραμένει σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσει τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα που μπορεί να προκληθούν από τον μεγάλο όγκο υδάτων που εισέρχονται στην κοίτη του ποταμού από τη Βουλγαρία.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες απευθύνουν συστάσεις προς τους πολίτες να απομακρύνουν το ζωικό κεφάλαιο και να διακόψουν κάθε δραστηριότητα στις όχθες του ποταμού Έβρου.

Πηγή:thestival.gr via real.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Προκήρυξη 2/2014 για νέες θέσεις εργασίας στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αιτήσεις εως 5/1
Προηγούμενο άρθρο
Κλειστό τμήμα της Εγνατίας Οδού – Από που θα διέρχονται τα οχήματα
Μενού